Tocanita olteneasca de porc

de katty in Porc, 23 Ian 2020 | 4185 vizualizari

 

O tocanita delicioasa cu gust dulceag de la praz si picant de la boiaua iute.

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri ulei
  • 700 gr spata porc
  • 250 gr carnati picanti si afumati
  • 2 tije praz
  • 2 ardei grasi rosii (sau din congelator)
  • 2 cartofi
  • 250 gr rosii congelate
  • boia dulce
  • boia iute
  • piper macinat
  • cimbru
  • 2-3 foi de dafin
  • 2-3 linguri pasta de rosii
  • patrunjel verde pentru decor
  • mamaliga pentru servit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita olteneasca de porc:

Taiem carnea in bucati mai mici si o punem intr-o cratita pe foc, impreuna cu uleiul. Acoperim cu un capac si dam focul mai iute pana se incepe sa se rumeneasca usor. Adaugam carnatii taiati rondele si reducem focul.Cand carnatii incep sa se rumeneasca adaugam prazul taiat rondele nu foarte subtiri.Adaugam cuburile de ardei gras si le lasam sa se inmoaie usor.Putem rosiile, iar cand acestea se inmoaie adaugam foile de dafin, cimbru, piper si acoperim cu apa.Dupa ce au dat primele clocote punem cartofii curatati, spalati si taiati cuburi mai maricele, pasta de tomate, boiaua dulce si iute.Dam vasul la cuptor pana carnea si legumele s-au inmuiat si sosul a scazut.

Servim tocanita fierbinte decorata cu patrunjel tocat fin  si  mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita olteneasca de porc" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Antricot de porc cu legume la cuptor