Tocanita usturoiata de pipote si piept de curcan- la Multicoooker

de mihaelar63 in Curcan, 5 Mar 2015 | 1760 vizualizari

 

Baiatul meu a dorit tocanita din pipota de curcan. Curcanii mei sosesc tot cate doi de la tara, 2 pipote desi au in medie 370 gr sunt cam putine, asa ca am adaugat si piept pentru o tocana mai bogata.
Diferenta de gust la aceasta tocana am obtinut-o prin mult usturoi si pasta de gogosari preparata acasa http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-gogosari-cu-usturoi-65368.html.
Multicookerul Philips a fost ajutorul meu in prepararea acestei bunatati .

 

INGREDIENTE

  • 370 gr pipote curcan
  • 400 gr piept curcan
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 10 catei usturoi
  • 2 cepe mari
  • 2 tije telina
  • 1 ardei rosu gras
  • 1 lingurita boia rosie de ardei
  • 1 foaie dafin
  • 4 linguri pasta gogosari
  • 1/2 pasta iute de ardei
  • 1 lingura faina alba
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita usturoiata de pipote si piept de curcan- la Multicoooker:

Legumele se curata se spala si se toaca marunt .

Pentru inceput se foloseste programul Fry meniul al aparatului de gatit Multicooker Philips. Se caleste timp de 20 minute ceapa , usturoiul,ardeiul si telina . Succesiv se aduga pasta de gogosari , boiaua , pasta iute de ardei si sarea . Se amesteca si se pune faina alba care va da consistenta sosului.In acest moment se pun 500 ml apa [ 2 cani ].

Puneti in sosul format pipota carnoasa , curatata , spalata si feliata .

Acum se foloseste programul Stew timp de 40 minute .Dupa 20 minute adugati si pieptul de curcan spalat si taiat cuburi mari .

Verificati spre sfarsitul procesului consistenta sosului . Daca este nevoie completati cu putina apa .

Serviti tocanita cu verdeata si mamaliguta . La noi mamaliga nu a ramas pentru poza :)))

 

TIPS-URI

1

Usturoiul preparat prin fierbere isi pierde din tarie .10 catei nu este prea mult.

2

Daca se poate preferati pipotele de curcan , sunt mari si carnoase .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tocanita usturoiata de pipote si piept de curcan- la Multicoooker 369754
retete culinare - Tocanita usturoiata de pipote si piept de curcan- la Multicoooker 369755
retete culinare - Tocanita usturoiata de pipote si piept de curcan- la Multicoooker 369756
retete culinare - Tocanita usturoiata de pipote si piept de curcan- la Multicoooker 369757
retete culinare - Tocanita usturoiata de pipote si piept de curcan- la Multicoooker 369759
retete culinare - Tocanita usturoiata de pipote si piept de curcan- la Multicoooker 369760
retete culinare - Tocanita usturoiata de pipote si piept de curcan- la Multicoooker 369761
retete culinare - Tocanita usturoiata de pipote si piept de curcan- la Multicoooker 369762
retete culinare - Tocanita usturoiata de pipote si piept de curcan- la Multicoooker 369763
retete culinare - Tocanita usturoiata de pipote si piept de curcan- la Multicoooker 369764

COMENTARII (21)

mihaelar63 1

06.03.2015, 16:33

Meri stie Andrei ce este bun

mihaelar63 1

06.03.2015, 16:34

Buni , mai da din aripi , mai sta . Ca asa e cucul pe la noi mai dolofan )

tarasmariana 1

10.03.2015, 20:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D