Tort cu blat din banane ,crema caramel si frisca

de Ligia Bxl in Torturi, 7 Mai 2014 | 16856 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 250 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 2 oua
  • 3 banane zdrobite
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri lapte
  • 190 gr faina

Crema caramel:

  • 200 gr zahar pudra
  • 150 ml apa
  • 250 ml frisca lichida neindulcita
  • 150 gr unt

Ciocolata fondu:

  • 120 gr zahar pudra
  • 1 lingura de unt moale la temperatura camerei
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura de lapte
  • fulgi de migdale ptr ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat din banane ,crema caramel si frisca:

Blatul:se incinge cuptorul la 180°c,apoi se ung doua tavi rotunde de 20 cm cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt (daca nu aveti se pot coace pe rand),apoi se amesteca untul cu zaharul pana cand devine spumos,se adauga ouale unul cate unul amestecand pana se incorporeaza bine.Se adauga bananele zdrobite.Intr-un bol se amesteca praful de copt si laptele,apoi se amesteca incet aceasta compozitie cu faina.Se varsa in tavi si se coc 30 minute la 180°c.Se lasa la racit inainte de a se scoate din tavi.Cand sau racit se pot baga la congelator ptr putin timp.

Crema caramel:se incalzeste zaharul si apa intr-o craticioara la foc mic.Se lasa apoi sa fiarba apoi fara a amesteca cu lingura in el,cand si-a schimbat culoarea in timp de 10-15 min. se opreste focul.Se lasa la racit intr-un castron.Se mixeaza apoi caramelul cu mixerul pana devine spumos,se adauga untul cate putin si se amesteca  de fiecare data cu mixerul pana se termina untul.Se bate frisca si se amesteca usor cu caramelul obtinut.Eu am folosit o frisca fara zahar ptr a nu fi prea dulce caramelul.Se scoate blaturile din congelator apoi se taie fiecare in doua pe orizontala utilizand un cutit cu dinti ca cel de paine.Se pune o parte de blat pe un platou se unge cu crema caramel.Se procedeaza la fel pana la ultima parte,se acopera deasupra tot cu caramel si peste se toarna ciocolata fondu preparata astfel:se amesteca toate ingredientele intr-o craticioara,se pune la bain-marie,se amesteca bine pana se incorporeaza toate ingredientele si se toarna peste tort.Se presara fulgi de migdale si se da la rece.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu blat din banane ,crema caramel si frisca-0
Tort cu blat din banane ,crema caramel si frisca-1
Tort cu blat din banane ,crema caramel si frisca-2
Tort cu blat din banane ,crema caramel si frisca-3
Tort cu blat din banane ,crema caramel si frisca-4
Tort cu blat din banane ,crema caramel si frisca-5
Tort cu blat din banane ,crema caramel si frisca-6
Tort cu blat din banane ,crema caramel si frisca-7
Tort cu blat din banane ,crema caramel si frisca-8
Tort cu blat din banane ,crema caramel si frisca-9

COMENTARII (26)

Ligia Bxl 1

27.05.2014, 12:38

babi5 1

15.12.2014, 07:14

monik80 1

10.03.2015, 10:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04