Tort cu crema de vanilie si mascarpone

de alilianaa in Torturi, 23 Iul 2014 | 4101 vizualizari

 

Un dulce care mi-a dat emotii..il vroiam tare frumos (nu ca-s priceputa la decorat) pentru ca era pentru cineva tare drag.... de frumos nu prea, dar de gust, o bunatate..s-a halit pana la ultima bucatica... racoros, fara coacere. Ca de vara.
Scuzati prezentarea finala... In sectiune am prins doua pozici dar nu se pot descarca...

 

INGREDIENTE

  • 50 de piscoturi
  • Crema:
  • 700 ml lapte,
  • un praf de sare,
  • 170 g zahar,
  • 4 oua,
  • 3 linguri rase amidon,
  • o cutie mascarpone,
  • 3/4 plic gelatina,
  • esenta vanilie
  • Sirop:
  • o cana zahar,
  • o cana si jumatate lapte
  • Crema ciocolata:
  • 100 frisca,
  • 250 g ciocolata
  • Ornamente:
  • 100 g frisca si bobite de ciocolata,
  • 3 linguri de finetti,
  • 2 patrate ciocolata menaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si mascarpone:

Crema: ouale se freaca bine cu zaharul, un praf de sare,  pana se obtine o spuma. Se adauga amidonul si se omogenizeaza peste care se adauga laptele in fir subtire. Dupa omogenizare se pune crema pe foc. Cand are consistenta unei budinci o dam de-o parte. Cand s-a racit bine, adaugam crema mascarpone lingura cu lingura si mixam. La final punem gelatina hidarata si topita. Mixam.

Siropul: se pune la caramelizat  o cana de zahar, cand capata culoarea caramelului adaugam laptele cu grija si lasam la topit. 

Crema de ciocolata: se pune frisca pe foc pana la punctul de fierbere si se adauga ciocolata. Se lasa la topit, se da la rece.

Frisca: se mixeza bine, se da la rece

Moatele:  3 linguri finetti amestecate su 3 linguri sirop de cicolata ( 2 patrate de cicolata ( de menaj) topita in 4 linguri de apa)

Asamblare: intr-o tava dreptunghiulara am intins o folie. Am pus o parte din crema de vanilie, un rand de piscoturi ( trecute prin caramelul de lapte), apoi crema de cicolata peste care am pus crema de vanilie, alt rand de piscoturi. Tava se pune la rece cateva ore bune ( eu am tinut-o peste noapte). Dupa cateva ore, rasturnam tava ( cu grija) pe o tava de marimea potrivita. Se scoate folia. Se imbraca tortul in  frisca. Din finetti si sirop de cicolata a rezultat o crema cu care au facute moatele de pe tort.  La final se pun bobite de cicolata. 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu crema de vanilie si mascarpone 333520
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si mascarpone 333521
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si mascarpone 333522

COMENTARII (17)

alilianaa 1

23.07.2014, 20:43

cu drag pe toti pentru cuvinte frumoase..

Rux 1

23.07.2014, 21:06

Splendid!

Bya Ralu 1

28.07.2014, 00:42

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S