Tort cu mousse de afine

de simona72 in Torturi, 13 Feb 2015 | 1299 vizualizari

 

Tot pentru wekeend si tot din categoria deserturilor cu fructe...De data aceasta un tortulet facut cadou pentru cineva drag...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de piscoturi
  • 3-4 linguri sirop de fructe de padure
  • 100 ml apa
  • pentru mousse-ul de afine:
  • 300 gr afine congelate
  • 100 gr zahar
  • 10 bucati marshmalows
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic gelatina granule
  • pentru crema de frisca si mascarpone:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 gr mascarpone
  • 3-4 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • pentru decor:
  • aschii de ciocolata alba
  • afine
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de afine:

Se imbraca cu folie alimentara o tava cu inel detasabil sau craticioara cu peretii inalti. Pe fundul tavii se pune un strat de piscoturi care au fost inmuiate in amestec de sirop de fructe de padure si apa. 

Pentru mousse de afine: fructele congelate se pun intr-un vas cu fund dublu impreuna cu zaharul, pe flacara mica. Se lasa sa fiarba pana fructele se inmoaie. Se transfera compozitia intr-un castron cu margini inalte, se paseaza fructele cu un mixer vertical pana obtinem un piure fin. Punem piureul de fructe inapoi in craticioara cu fund dublu, adaugam marshmalows, amestecam si lasam pe foc pana se dizolva complet bucatile de marshmalows. Lasam sa se raceasca in frigider. Separat, mixam frisca impreuna cu zaharul pana capata consistenta. Hidratam gelatina in putina apa rece si o dizolvam pe baie de aburi.(atentie sa nu fiarba) Cand mousse-ul de afine este racit, precum si gelatina se adauga ambele la frisca mixata. Se amesteca cu o spatula si se adauga peste piscoturi.Peste mousse-ul de afine se mai pune un strat de piscoturi insiropate, se aduna marginile foliei alimentare peste piscoturi si se da la frigider pentru 1-2 ore pana la intarirea completa a mousse-ului.

Pentru crema de frisca si mascarpone: se mixeaza frisca cu zaharul pudra pana capata consistenta. Se adauga treptat mascarponele si se mixeaza pana la incorporarea ingredientelor. Se da vasul cu crema la frigider pana cand avem mousse-ul intarit. Dupa intarirea mousse-ului, se pune peste piscoturi jumatate din crema de frisca si mascarpone si se mai da la frigider pentru inca 1 ora. Se rastoarna cu grija tortul pe un platou, il imbracam in crema ramasa, il decoram cu aschii de ciocolata alba si cateva fructe de afine.

Sa va fie de folos!!

 

TIPS-URI

1

tava sau craticioara cu diametrul de 20 cm

2

daca doriti o textura si mai fina a mousse-ului, puteti strecura printr-o sita fructele dupa ce le-ati pasirat

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu mousse de afine 366702
retete culinare - Tort cu mousse de afine 366703
retete culinare - Tort cu mousse de afine 366704
retete culinare - Tort cu mousse de afine 366705
retete culinare - Tort cu mousse de afine 366706
retete culinare - Tort cu mousse de afine 366707
retete culinare - Tort cu mousse de afine 366708
retete culinare - Tort cu mousse de afine 366713
retete culinare - Tort cu mousse de afine 366714
retete culinare - Tort cu mousse de afine 366715
retete culinare - Tort cu mousse de afine 366716

COMENTARII (17)

Panacris 1

14.02.2015, 08:48

Valclaudia 1

14.02.2015, 15:53

mihaelar63 1

15.02.2015, 19:31

Din bunatatea asta inca nu am gustat Placee

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21