Tort cu mousse de capsuni

de Rocsi in Torturi, 1 Ian 2015 | 1589 vizualizari

 

La multi ani dragilor! Noul An sa vina cu sanatate, bucurii, belsug si multe impliniri! Eu va aduc un tort ca sa va fie anul dulce! :)

 

INGREDIENTE

    Pentru blat:

  •         9 oua
  •         9 linguri zahar
  •         45 gr unt
  •         6 linguri lapte
  •         12 linguri faina
  •         3 lingurite praf de copt

    Mousse de capsuni:

  •         350 ml frisca lichida
  •         300 gr capsuni congelate
  •         4 foi de gelatina (7 gr au in total)
  •         3 linguri de zahar

    Pentru insiropat:

  •         1 cana de apa
  •         2 linguri zahar pudra
  •         fasii de coaja de lamaie

    Pentru glazura:

  •         150 ml frisca lichida
  •         120 gr ciocolata alba
  •         trufe pentru decor
  •         bilute de ciocolata pentru decor
  •         felii de portocala pentru decor


Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de capsuni:

Intai de toate punem capsunile la decongelat.

Blatul: Eu fac foile de blat separat mereu, acum voi alegeti daca coaceti blatul intreg sau foile rand pe rand. Mixam 3 albusuri spuma cu un praf de sare. Cele 3 galbenusuri le mixam cu 3 linguri de zahar, 15 gr de unt topit si 2 linguri de lapte. Incorporam 4 linguri de faina, 1 lingurita de praf de copt, iar la final albusurile, pe care le invartim cu o paleta de silicon. Tapetam cu hartie de copt o tava cu diametrul de 26 cm, turnam compozitia. Dam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute, pana este coapta foaia de blat. O scoatem si o lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu celelalte.

Mousse de capsuni: Foile de gelatina le punem la hidratat in apa rece 10 minute. Capsunile le trecem prin blender si facem un piure. Le amestecam cu 3 linguri pe zahar, le punem pe foc pana ce, acesta din urma se topeste. Luam de pe foc, lasam sa se racoreasca putin, atat cat sa fie cald sa punem foile de gelatina si amestecam. Lasam piureul sa se raceasca. Frisca lichida o mixam spuma, turnam piureul de capsuni si amestecam usor cu o paleta.

Siropul: Apa o amestecam cu zaharul pudra, fasiile de coaja de lamaie si le punem pe foc sa fiarba 5 minute, apoi il lasam sa se racoreasca. Oprim 5-6 linguri din mousse. In tava in care am copt blatul asezam prima foaie de blat, insiropam, punem jumatate din mousse, iar blat, insiropam restul de mousse. Asezam si ultima foaie insiropata. Dam tortul la frigider pentru 2-3 ore. Il scoatem dupa acest timp, il asezam pe un platou, imbracam marginile cu crema oprita.

Glazura: Intr-un bol de inox punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele. Punem pe baie de aburi pana se topeste ciocolata, apoi dam deoparte. O turnam usor peste tort, lasam sa curga putin si pe margini. Decoram tortul cu trufe, bilute de ciocolata si felii de portocala! Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu mousse de capsuni-0
Tort cu mousse de capsuni-1
Tort cu mousse de capsuni-2
Tort cu mousse de capsuni-3
Tort cu mousse de capsuni-4
Tort cu mousse de capsuni-5
Tort cu mousse de capsuni-6
Tort cu mousse de capsuni-7
Tort cu mousse de capsuni-8
Tort cu mousse de capsuni-9
Tort cu mousse de capsuni-10
Tort cu mousse de capsuni-11
Tort cu mousse de capsuni-12
Tort cu mousse de capsuni-13
Tort cu mousse de capsuni-14

COMENTARII (22)

Rocsi 1

03.01.2015, 21:30

Multumesc mult Simona

geoline 1

13.01.2015, 23:37

ce priceputa esti

Rocsi 1

14.01.2015, 10:18

Geo, mai am si eu de invatat! Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04