Tort cu piscoturi

de ralu_ca in Torturi, 11 Ian 2013 | 11972 vizualizari

 

Este un tort delicios si foarte usor de preparat.
Piscoturile facute in casa de soacra-mea sunt cele mai potrivite, dar cum nu toata lumea are o soacra aproape, sunt foarte bune si cele din magazin..
Este tortul pe care toata lumea l-a apreciat.

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 4 pachete de piscoturi ( eu am folosit piscoturi de casa )
  • Pentru crema de vanilie:
  • 6 galbenusuri
  • 16 linguri de zahar si 1 plic zahar vanilat
  • 1 litru lapte dulce
  • 8 linguri faina
  • Pentru crema de unt:
  • 1 pachet margarina Rama sau unt
  • 1 plic zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 fiole esenta rom
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 500 g srafide
  • putin coniac sau whisky
  • 500 g nuca coapta si macinata ( un castron mare )
  • Pentru glazura:
  • 4 - 5 lingurite zahar
  • 1 pachet cacao
  • 2 tablete ( cuburi ) ciocolata menaj rasa
  • 1/2 cescuta lapte dulce
  • un cubulet mic margarina (unirea )
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piscoturi:

Crema de vanilie: Intr-o cratita se amesteca galbenusurile, zaharul si faina, dupa care adaugam si laptele amestecand continuu, apoi se fierb la foc potrivit. Lasam sa se raceasca.

Crema de unt: Intr-un castron mare se amesteca cate o lingura de crema de vanilie ( dupa ce s-a racit ) cu margarina si zaharul pudra putin cate putin pana devine o pasta uniforma. Se adauga zaharul vanilat, esenta de rom si de vanilie, apoi  stafidele ( care au stat jumatate de ora inmuiate in coniac sau whisky ). La final se adauga nuca  ( un castron ) coapta si data prin masina. Daca vi se pare ca este mai vascoasa compozitia, se bat albusurile spuma si se amesteca in crema (doar daca e necesar)

Intr-o cratita intinsa si unsa cu putina margarina, asezam pe “fundul” ei piscoturile si pe margine (asa cum se vede in pozele atasate), dupa care punem un strat de crema, din nou piscoturi pe care le ungem cu putin coniac sau whisky, din nou crema, piscoturi. Cratita se acopera cu folie de protectie si se baga la frigider pana a 2 a zi.

A 2 zi, platoul pe care asezam tortul il punem ca si capac pe cratita, dupa care intoarcem cratita si apare tortul ( conform imaginilor ). Glazura  se prepara intr-un ibric potrivit.

Zahar, cacao, ciocolata rasa si putin lapte ( jumatate de cescuta ). Se amesteca toate acestea pe foc, adaugand si cubuletul de margarina  si daca e nevoie , ca sa devina fluida si laptele ramas. Apoi glazura fierbinte se toarna pe tort si pe deasupra bomboane de ornament.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu piscoturi-0
Tort cu piscoturi-1
Tort cu piscoturi-2
Tort cu piscoturi-3
Tort cu piscoturi-4
Tort cu piscoturi-5
Tort cu piscoturi-6
Tort cu piscoturi-7
Tort cu piscoturi-8
Tort cu piscoturi-9
Tort cu piscoturi-10
Tort cu piscoturi-11
Tort cu piscoturi-12
Tort cu piscoturi-13
Tort cu piscoturi-14
Tort cu piscoturi-15
Tort cu piscoturi-16
Tort cu piscoturi-17
Tort cu piscoturi-18
Tort cu piscoturi-19
Tort cu piscoturi-20
Tort cu piscoturi-21
Tort cu piscoturi-22
Tort cu piscoturi-23
Tort cu piscoturi-24
Tort cu piscoturi-25
Tort cu piscoturi-26
Tort cu piscoturi-27
Tort cu piscoturi-28
Tort cu piscoturi-29
Tort cu piscoturi-30
Tort cu piscoturi-31

COMENTARII (23)

simona72

simona72 1

30.12.2013, 20:28

Alexandra Burz

Alexandra Burz 1

21.01.2014, 08:05

la Favorite cu el

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

21.01.2014, 22:56

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!