Tort cu piscoturi

de ralu_ca in Torturi, 11 Ian 2013 | 18881 vizualizari

 

Este un tort delicios si foarte usor de preparat.
Piscoturile facute in casa de soacra-mea sunt cele mai potrivite, dar cum nu toata lumea are o soacra aproape, sunt foarte bune si cele din magazin..
Este tortul pe care toata lumea l-a apreciat.

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 4 pachete de piscoturi ( eu am folosit piscoturi de casa )
  • Pentru crema de vanilie:
  • 6 galbenusuri
  • 16 linguri de zahar si 1 plic zahar vanilat
  • 1 litru lapte dulce
  • 8 linguri faina
  • Pentru crema de unt:
  • 1 pachet margarina Rama sau unt
  • 1 plic zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 fiole esenta rom
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 500 g srafide
  • putin coniac sau whisky
  • 500 g nuca coapta si macinata ( un castron mare )
  • Pentru glazura:
  • 4 - 5 lingurite zahar
  • 1 pachet cacao
  • 2 tablete ( cuburi ) ciocolata menaj rasa
  • 1/2 cescuta lapte dulce
  • un cubulet mic margarina (unirea )
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piscoturi:

Crema de vanilie: Intr-o cratita se amesteca galbenusurile, zaharul si faina, dupa care adaugam si laptele amestecand continuu, apoi se fierb la foc potrivit. Lasam sa se raceasca.

Crema de unt: Intr-un castron mare se amesteca cate o lingura de crema de vanilie ( dupa ce s-a racit ) cu margarina si zaharul pudra putin cate putin pana devine o pasta uniforma. Se adauga zaharul vanilat, esenta de rom si de vanilie, apoi  stafidele ( care au stat jumatate de ora inmuiate in coniac sau whisky ). La final se adauga nuca  ( un castron ) coapta si data prin masina. Daca vi se pare ca este mai vascoasa compozitia, se bat albusurile spuma si se amesteca in crema (doar daca e necesar)

Intr-o cratita intinsa si unsa cu putina margarina, asezam pe “fundul” ei piscoturile si pe margine (asa cum se vede in pozele atasate), dupa care punem un strat de crema, din nou piscoturi pe care le ungem cu putin coniac sau whisky, din nou crema, piscoturi. Cratita se acopera cu folie de protectie si se baga la frigider pana a 2 a zi.

A 2 zi, platoul pe care asezam tortul il punem ca si capac pe cratita, dupa care intoarcem cratita si apare tortul ( conform imaginilor ). Glazura  se prepara intr-un ibric potrivit.

Zahar, cacao, ciocolata rasa si putin lapte ( jumatate de cescuta ). Se amesteca toate acestea pe foc, adaugand si cubuletul de margarina  si daca e nevoie , ca sa devina fluida si laptele ramas. Apoi glazura fierbinte se toarna pe tort si pe deasupra bomboane de ornament.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
La multi ani,MAMA!