Tort de ciocolata si vanilie

de Isabel in Torturi, 30 Oct 2013 | 2426 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua
  • 5 lg faina
  • 5 lg zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 1 pachet praf de copt
  • margarina sau unt pt un tava
  • Crema:
  • 100 ml frisca(smantana pt frisca)
  • 500 ml lapte
  • 1 plic de crema pt prajituri D'otker de ciocolata
  • 1 plic de crema pt prajituri D'otker de vanilie
  • 100 g zahar vanilat D'otker
  • Sirop:
  • 2 cani apa
  • zeama de la o lamaie
  • 4 lg zahar
  • Topping de ciocolata:
  • 50 g cacao(3-4lg)
  • o ceasca lapte
  • 100 g margarina pt copt sau unt
  • 4 lg zahar
  • 3-4 picaturi zeama de lamaie
  • o tableta de ciocolata cu nuca de cocos
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata si vanilie:

Blatul:se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare, se adauga zaharul asfel incat spuma sa ramana tare batand energic, apoi adaugam galbenusurile, praful de copt, coaja de lamaie rasa si batem din nou, apoi lingura cu lingura adaugam faina. Intr-o tava unsa in prealabil turnam compozitia si o dam pt 30-40 minute la cuptorul incins inainte (180C).

CREMA:Preparam crema de ciocolata cum scrie pe plic (250g lapte,50 g zahar vanilat D'otker,si continutul plicului) batem cu mixerul pana se intareste compozitia, adaugand 50 g frisca astfel incat sa nu se taie si procedam la fel si cu crema de vanilie (250 ml lapte ,50 gr zahar vanilat D'otker, continutul plicului) si batem cu mixerul pana se intareste compozitia si usor incorporam si 50 g frisca astfel incat sa nu se taie. Se dau la rece pana le folosim.

Preparam si toppingul,intr-un vas punem margarina sau untul sa se topeasca la foc mic, apoi adaugam zaharul, zeama de lamaie, laptele si cacaoa si lasam sa fiarba circa 5 min pana se ingroasa putin. Intr-un alt vas facem siropul adaugand apa, zaharul, zeama de lamaie si lasam sa fiarba 5-10 min.

Cand blatul e gata, testul cu scobitoarea il impartim in 3 parti egale insiropand fiecare parte bine. Pe prima foaie punem o parte crema de ciocolata pe cea de a doua foaie o parte crema de vanilie astfel incat pe cea de deasupra sa repartizam uniform restul de crema vanilie, respectiv ciocolata cu un posh, pe margini, iar in centru punem topingul de ciocolata si apoi radem cicolata cu nuca de cocos

 

TIPS-URI

1

Blatul se lasa putin la racorit inainte de a fi taiat

2

Siropul si toppingul sa fie reci atunci cand le adaugam.

RETETA IN IMAGINI

Tort de ciocolata si vanilie-0
Tort de ciocolata si vanilie-1
Tort de ciocolata si vanilie-2
Tort de ciocolata si vanilie-3

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

30.10.2013, 11:55

MIUTA 1

31.10.2013, 15:47

Isabel 1

01.11.2013, 09:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20