Tort din orez cu pere

de babi5 in Torturi, 7 Dec 2014 | 921 vizualizari

 

Pe langa caietul meu cu retete am mai adunat si o gramada de decupaje din diferite reviste si ziare cu diverse retete. Cautand printre ele am descoperit aceasta reteta decupata dintr-un ziar cred ca din Agenda. Nu am facut-o niciodata, acum o testez si cred ca este o bunatate, rea nu poate fi fiindca are la ingrediente numai bunatati. Inca nu am taiat-o fiindca nu s-a racit dar pana termin de postat sper sa o pot taia. Iiiiim miroase atat de bine!
UPDATE: Fetelor l-am taiat, este o minunatie, dar sa puneti drojdie neaparat si cred ca ar trebui cu 100 ml lapte mai mult cand se fierbe orezul fiindca se simte un picut

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 200 gr. orez
  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • 2 zahar vaniliat
  • 2 linguri coniac (eu am pus rom)
  • 1 portocala, coaja (eu am pus 1 lingurita esenta lamaie)
  • 1 praf sare
  • 1 lingurita drojdie uscsta (eu am pus praf de copt)
  • 200 gr. pesmet
  • 3 pere (eu am pus 4 ca mi s-au parut mici)
  • 2 linguri ulei (pentru uns tava)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort din orez cu pere:

Se spala bine orezul apoi se pune praful de sare, se pune zaharul vaniiliat si laptele. Se pune la fiert pana laptele este absorbit de orez. Se ia de pe foc si se pune la racit. Curatam perele si le taiem in fasiute mici, separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare. Cand devin suficient de tari adaugam zaharul treptat si mixam pana la dizolvare, apoi adaugam galbenusurile mixand in continuare pana devine albicioasa la culoare.

180 gr pesmet amestecam cu drojdia uscata (eu, praf de copt) punem in ouale batute, adaugam esenta de lamaie sau coaja de portocala, cele doua linguri de coniac (eu am pus rom), se adauga si orezul. Se amesteca bine apoi adaugam si perele, le incorporam cu ajutorul paletei.

Ungem o tava de tort cu pereti detasabili (eu am folisit o cratita fiindca tava mi s-a defectat), o tapetam cu 20 grame pesmet, punem compozitia obtinuta si introducem  in cuptorul incins la 180 grade pentru 45 minute. Scoatem, lasam sa se raceasca, apoi pudram cu zahar praf.

Tortuletul este gata pentru a fi servit. Sa va fie de  folos si reteta mea

 

TIPS-URI

1

Reteta originala prevede coaja de portocala si 2 linguri de coniac. Eu am adaptat-o cu ce am avut, in loc de coniac am pus rom si in locul cojii de portocala am pus esenta lamaie

2

De asemenea prevede 1 lingurita drojdie uscata, eu am pus un praf de copt (dar cred ca tebuie respectat cu drojdie fiindca am impresia ca nu a crescut sufiicient)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort din orez cu pere 355975
retete culinare - Tort din orez cu pere 355976
retete culinare - Tort din orez cu pere 355977
retete culinare - Tort din orez cu pere 355978
retete culinare - Tort din orez cu pere 355979
retete culinare - Tort din orez cu pere 355980
retete culinare - Tort din orez cu pere 355981
retete culinare - Tort din orez cu pere 355982
retete culinare - Tort din orez cu pere 355983
retete culinare - Tort din orez cu pere 355984
retete culinare - Tort din orez cu pere 355985
retete culinare - Tort din orez cu pere 355986

COMENTARII (28)

babi5 1

09.12.2014, 08:35

Multumesc Rocsi drag

iolanda-elena 1

09.12.2014, 11:12

.foarte buna

babi5 1

09.12.2014, 13:37

Yoly86 multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S