Tort fluturaş

de artyandra in Torturi, 8 Iun 2014 | 641 vizualizari

 

Cum am văzut această reţetă în revinstă, mă gândisem ca să o încerc imediat pentru sora mea. Rezultatul a fost pe măsură. Ȋi făcusem o surpriză foarte dulce.

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • · 200 gr zahăr
  • · 1 plic zahăr vanilat
  • · 150 gr făină
  • · 50 gr amidon
  • · 1 plic praf de copt
  • · 1 lingură cacao
  • Pentru cremă
  • · 1 plic cremă de prăjituri cu aromă de lămâie
  • · 1 plic zahăr vanilat
  • · 500 gr amestec fructe: banane, portocale, cireşe, mere, struguri din compot
  • · 2 plicuri gelatină transparentă
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort fluturaş:

Baţi spumă gălbenuşurile cu 4 linguri de apă, 150 gr zahăr si zahărul vanilat. Baţi albuşurile spumă cu restul de zahăr până se întăresc. Amesteci făina cu amidonul, praful de copt şi cacao. Torni gălbenuşurile bătute spumă peste făină, amesteci să se omogenizeze şi încorporezi spuma de albuşuri, amestecând uşor, de jos în sus.

Torni aluatul într-o formă unsăşi tapetată cu hârtie de copt şi coci în cuptorul preîncalzit aproximativ 15 minute. Când este gata, dai de-oparte hârtia de copt şi laşi blatul sa se raceasca. Desenezi un fluture, decupezi hartia, o asezi pe blat si cu un cuţit bine ascuţit, tai blatul în formă de fluture.

Prepari crema de prajitură cu aromă de lămâie conform instrucţiunilor de pe plic. Ȋntinzi crema pe blat, apoi aşezi cel de-al doilea blat, peste. De-asupra, îmbraci tortul cu crema rămasă, apoi pui fructele ca în imagine, iar peste ele torni gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Dai tortul la rece pentru 1 h, apoi se poste servi.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort fluturaş 325047
retete culinare - Tort fluturaş 325048

COMENTARII (9)

Adele 1

08.06.2014, 21:51

mihaelar63 1

09.06.2014, 00:50

Bine ai venit Sectiunea arata super

mirela0911 1

09.06.2014, 09:48

Ce tort frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S