Tort "Napoleon" (2)

de anisoara in Torturi, 29 Mai 2010 | 59864 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr de margarina cu procent mare de grasime
  • 1 ou
  • apa calduta - 1 cana
  • 2,5 pahare de faina ( 250 ml volumul paharului )
  • 1 lingura mare de ulei
  • 1 lingura de otet de masa
  • 1 lingurita de zahar fara virf
  • 1 lingurita de sare fara virf
  • pentru crema :
  • 1.5 l de lapte gras
  • 8 oua mijlocii
  • 2 pahare (200 gr) zahar ( depinde de dulceata lui)
  • 4 linguri cu varf de faina 
  • vanilie  
  • sucul unei lamai
  • 300 gr de unt 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Napoleon" (2):

aici am postat o receta de tort NAPOLEON (1),  http://www.bucataras.ro/retete/3209/tortul-napoleon-.html, unde aluatul in foi este preparat dupa o metoda rapida.

Acum voi descrie reteta de preparare a foilor   in foi de tort  dupa urmatoarea metoda :

http://www.bucataras.ro/retete/3213/pprepararea-aluatului-in-foi.html

acest aluat se prepara din timp si se lasa la frigider pentru mai mult timp.

Va rog foarte mult sa atrageti atentia la margarina sau untul, care il cumparati,la procentul de grasime - 80-82 %, daca nu gasiti,  folositi margarina amestecata untura sau untura curata de porc. Urmariti receta de preparare a aluatului in foi.  

Se obtin 4 blaturi in foi de marimea tavii, care se coc la temperatura de 200-220 timp de 20 minute pana se rumenesc in tava , nu pe dosul tavei.  veti primi foile foarte crocante .

Prepararea cremei :

Se fierbe tot laptele si se lasa la racit pina la ajunge la o stare calduta.
Intre timp se bat bine ouale cu zaharul, faina, se adauga un pahar de lapte caldut, se amesteca, apoi se adauga restul de lapte si se pune la fiert .

Se poate prepara crema prin fierbere la bain mare sau prin fierbere directa pe aragaz.
Eu prefer  sa pun cratita pe foc si sa fierb crema. La inceput se fierbe vreo 4-5 minute la un foc mai maricel, amestecind continuu cu o lingura de lemn, apoi se da focul incet  si se amesteca repede inca vreo 10 minute  pina se ingroasa.

Se opreste focul imediat si se da crema la o parte si se lasa la racit. Dar vreau sa va atrag atentia ca e necesar din cind in cind sa amestecati in ea  pentru ca prinde o pojgita deasupra.

In timpul acesta, intr-un vas separat se bate untul cu vanilia si treptat se adauga crema din lapte putin calduta si cu sucul unei lamai ( dupa gust). Totul se bate bine pina se obtine o compozitie omogena. Se lasa crema la  racit in frigider.

Pe un platou mare se asambleaza tortul. Se pune cite o foaie coapta si frageda si se unge atent CU PUTINA crema pe toata suprafata foii. Se procedeaza la fel  pina se ung toate foile de tort.

Cu crema ramasa se unge tortul pe lateral si deasupra. Separat, se maruntesc resturile de foi si se presara bine tortul de jur imprejur.
Aceasta tort nu se decoreraza. El este recunoscut sub aceasta denumire, " NAPOLEON ",  prin aranjamentul pe care-l vedeti in fotografie.

De la inceput tortul este inalt, apoi cu timpul foile se inmoaie si  scade din inaltime cam 8 cm. Nu folosesc crema multa si abundenta la ungerea fiecarei foi  deoarece nu se mai simte bine gustul crocant al foilor din tort.
Eu prefer acesta varianta mai mult.

Eu am descris metoda cea mai usoara si rapida de preparare a acestui tort, dar cine cunoaste metoda de baza a prepararii aluatului in foi stie cit lucru si cit timp se depune pentru prepararea aluatului in foi. Si rezultatul nu va fi mai bun si mai gustos decit cel pe care l-am expus acum in reteta.

 Foarte multe femei au preparat dupacaeta receta torta si au framas multamite de rezultatul primit.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort "Napoleon" (2) 34769
retete culinare - Tort "Napoleon" (2) 34770
retete culinare - Tort "Napoleon" (2) 34771
retete culinare - Tort "Napoleon" (2) 34785

COMENTARII (15)

luminita20_2006 1

06.06.2010, 10:49

bun...bun....sper sa ajung sa fac si eu o data acesta reteta

babi5 1

30.09.2013, 20:56

nico_72 1

30.09.2013, 21:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D