Tort savarina - 400 -

de MotanLaOale in Torturi, 31 Oct 2013 | 3459 vizualizari

 

Si uite asa, incet, incet, am ajuns si la reteta 400 si placerea de a fi aici cu voi este la fel de mare, poate chiar mai mare. Pentru aceasta ocazie impart cu voi, din pacate numai virtual, un tort savarina minunat. A iesit foarte bun, asa cum mi-l inchipuiam! >:D<

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 2 oua
  • 400ml lapte
  • 500g faina
  • 30g drojdie proaspata
  • 4 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 6 linguri ulei
  • putina sare
  • SIROP
  • 700ml apa
  • 125g zahar
  • esenta rom
  • UMPLUTURA
  • 500ml frisca lichida
  • 300ml smantana
  • 3 linguri zahar pudra
  • esenta vanilie
  • DECORAT
  • dulceata de capsuni
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort savarina - 400 -:

Se dilueaza drojdia cu putin lapte caldut.

 Se adauga oul, laptele, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, putina sare, faina si se amesteca bine.

 Se obtine un aluat omogen de consistenta unei smantani.

 Se lasa la dospit la loc cald acoperit cu un prosop, pana isi dubleaza volumul.

 Cand si-a dublat volumul se pune in forma (diametru 26 cm) unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.

 Se mai lasa la crescut 10 minute si se introduce in cuptorul preancalzit pentru 20-25 minute pana se rumeneste putin.

Se face proba cu scobitoarea.

Se lasa sa se raceasca si se scoate din forma.

 Pentru sirop se fierbe apa cu zaharul 3-4 minute si se lasa la racit.

 Cand este rece se amesteca cu esenta de rom.

 Blatul rece se taie in doua, se pune pe doua platouri si se insiropeaza bine, bine.

 Pentru umplutura se mixeaza ingredientele pana se obtine o frisca tare.

 Dulceata de capsuni eu am mixat-o sa fie cremoasa.

Jumatatea de blat de jos se unge cu un strat subtire de dulceata de capsuni.

Se pune un strat consistent de frisca si se niveleaza.

Se pune cu grije (se poate rupe) blatul superior.

Deasupra se unge cu un strat de dulceata de capsuni.

Se orneaza cu frisca dupa dorinta sau pricepere (in cazul meu).

 Se pun in frigider cateva ore, de preferat de pe o zi pe alta.

 Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Trebuie sa fie insiropat foarte bine ca sa fie bun.

2

Statul la frigider de pe o zi pe alta il face si mai bun.

RETETA IN IMAGINI

Tort savarina - 400 --0
Tort savarina - 400 --1
Tort savarina - 400 --2
Tort savarina - 400 --3
Tort savarina - 400 --4
Tort savarina - 400 --5
Tort savarina - 400 --6
Tort savarina - 400 --7
Tort savarina - 400 --8
Tort savarina - 400 --9
Tort savarina - 400 --10
Tort savarina - 400 --11
Tort savarina - 400 --12
Tort savarina - 400 --13
Tort savarina - 400 --14
Tort savarina - 400 --15
Tort savarina - 400 --16
Tort savarina - 400 --17
Tort savarina - 400 --18
Tort savarina - 400 --19
Tort savarina - 400 --20

COMENTARII (67)

MotanLaOale 1

04.12.2013, 20:35

blueapril 1

12.12.2014, 03:59

Abia astept sa il fac. Las comentariu dupa, cu rezultatul

MotanLaOale 1

12.12.2014, 08:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41