Trandafiri din caramele Sugus

de La Ancuta in Dulciuri, 20 Mar 2011 | 6023 vizualizari

 

Am vazut trandafirii acestia la Dana (pusikmea) si mi-au placut mult. Ieri am avut si ocazia sa-i incerc. Sunt frumosi, de efect si buni (copii au fost tare incantati).

 

INGREDIENTE

  • caramele Sugus
  • scobitori
  • 1 mar sau portocala pentru suport
  • folie alimentara sau celofan
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri din caramele Sugus:

Taiem caramelele bucatele, in functie de cat de mari vrem sa fie petalele. Eu le-am taiat in 4.

Punem bucatica intre doua bucati de folie si intindem bine cu sucitorul. Scoatem apoi petala dintre folii si formam un con in varful unei scobitori. Infigem scobitoare intr-un mar sau o portocala si continuam cu intinsul petalelor.

Pe masura ce le intindem le lipim in jurul conului. Putem pune cate petale dorim, in functie de cat de mare dorim sa fie trandafirul. Eu am folosit cate 2 caramele la fiecare trandafir.

Modelam apoi marginile petalelor. Si gata trandafirasii pentru ornat.

mai tarziu va voi arata si ce am ornat cu acesti trandafiri :).

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Trandafiri din caramele Sugus 93088
retete culinare - Trandafiri din caramele Sugus 93089
retete culinare - Trandafiri din caramele Sugus 93090
retete culinare - Trandafiri din caramele Sugus 93091

COMENTARII (38)

La Ancuta 1

21.03.2011, 23:36

Multumesc Ruxy. Necesita putina forta, dar merita

Dya Daniela Andrei 1

22.03.2011, 10:21

foarte frumosi! Pentru ca vineri vreau sa fac un tort cadou,,, (cu fondant si tot tacamul,,, acum sper sa iasa ca specialitatea mea e doar tortul cu biscuiti si fructe ) am testat astazi un trandafiras din sugus,,, l-am modelat cu degetele asa de proba,,, si iese super!!! se modeleaza foarte usor (te cam lipicesti e drept ) dar merita rezultatul!
P>S. daca sunt multumita de ce o iesi impart cu vio, daca nu, ma fac mica mica si va distrag atentia cu altceva

adry88 1

12.06.2011, 13:19

ce superbi felicitari

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21