Zacusca cu peste

de amalia01 in Zacusca, 18 Ian 2013 | 9898 vizualizari

 

O reteta pe care o stiu de la matusa mea...e altceva fata de zacusca obisnuita.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ceapa 
  • 5 kg gogosari rosii 
  • 2,5 kg peste(macrou) 
  • 1 kg morcovi 
  • 500 ml ulei 
  • 500 ml suc de rosii 
  • 15 foi de dafin 
  • 1 plic( 20 g) piper boabe 
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu peste:

-          morcovii se dau pe razatoarea mica

-          pestele se fierbe 2-3 clocote in apa cu sare,cateva foi de dafin si piper boabe si se taie bucatele ,scotand oasele

-          gogosarii si ceapa se curata si se dau prin masina de tocat carne

-          intr-o oala mare(cca  10 l) se pune uleiul si morcovii la calit; se adauga apoi pe rand ceapa si gogosarii amestecand continuu pana se obtine o pasta omogena

-          in acest moment se toarna incet sucul de rosii si se adauga pestele ,cateva foi de dafin , un plic de piper boabe si sare(dupa gust) si se mai fierbe 15 minute

 

ATENTIE:TOT PROCESUL DE CALIRE SI FIERBERE DUREAZA CCA 3 ORE!

 

-          se umplu borcanele,se infileteaza si se dau la dunst uscat(se impacheteaza intr-o patura groasa) pana a doua zi.

TIPS-URI

1

zacusca

2

peste

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de macrou