Zacusca cu somon

de violeta30 in Peste, 7 Mai 2020 | 4858 vizualizari

 

Din ciclul: nimic nu se aruncă, totul se transformă. Dacă nu s-a mâncat pe grătar, s-a transformat în zacuscă :)

 

INGREDIENTE

  • 3 rondele de somon fripte pe grătar
  • Un mănunchi de ceapă verde
  • o ceașcă de ulei
  • 5-6 ardei roșii copți
  • o cutie de roșii în bulion
  • 400 ml de suc de roșii mai gros
  • Condimente
  • Sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu somon:

Se toacă ceapa verde cât mai mărunt și se călește în ulei. Când e gata se adaugă ardeiul copt tocat cubulețe. Se lasă la fiert 10 minute și se adaugă peștele fript mărunțit și curățat de oase. După 10 minute adăugăm roșiile tocate cuburi și sucul de roșii.
Se fierbe acoperit cu un capac până scade și devine legat. Se potrivește de sare și se adaugă condimentele (am pus condimente pentru pește). Se mai lasă vreo 10 minute și se pune în borcane.
Borcanele se fierb la bain-marie până se umflă capacul (cel puțin o oră). Se lasă la răcit și se depozitează, ulterior, în cămară.
Mie mi-au ieșit 4 borcane, dar am și lăsat pentru servire într-un bol.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu somon" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu pastrav