Zacusca de vinete si ciuperci fara conservanti

de FlaviaD in Zacusca, 2 Oct 2013 | 6629 vizualizari

 

De data acesta am dorit sa fac zacusca ca sa o pot pastra la borcan si sa avem si peste iarna ceva bun si sanatos cu care sa ne putem delecta. V-am mai prezentat o reteta de zacusca tartinabila aici, de data aceasta insa am dorit o zacusca la borcan si m-am pus pe treaba ca n-avem vreme de pierdut.

 

INGREDIENTE

  • -2 kg rosii
  • -2 kg vinete
  • -50 g zahar brut
  • -1 lingura sare grunjoasa
  • -500 g ciuperci Champignon
  • -3 cepe mari
  • -ulei de porumb
  • -condimente (piper alb, cimbru, maghiran)
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete si ciuperci fara conservanti:

Am dat rosiile pe razatoare si am dat cu ele intr-o cratita foarte incapatoare, la foc mic. Precizez ca rosiile nu le-am curatat de coaja. Le-am lasat pana au scazut cam un sfert si am adaugat si ceapa data si ea pe razatoare. Pentru ca imi plac mancarurile picante, nici aceasta zacusca nu putea face nota separata asa ca tot aici am adaugat si ardeiul iute caramelizat facut de mine.

Am lasat sa mai fiarba si in timp ce mai amestecam in cratita ca sa nu se prinda, am adaugat si o lingura de sare grunjoasa si niste cimbru de anul asta, doar ce fusese uscat de mine acum o luna.

Cand a scazut la jumatate zacusca mea am adaugat uleiul si niste zahar brut, am amestecat cu lingura si dupa ce s-a topi tot zaharul, am adugat si ciupercile taiate felii grosute.

Am mai lasat sa fiarba pana s-au facut si ciupercile si am oprit focul. Catre final am mai tras un praf de condimente – doar cimbru, maghiran si piper alb am pus.

Aveam borcanele deja pregatite, doar le-am umplut, am turnat putin ulei deasupra, le-am infiletat capacele bine si le-am asezat pe toate cu gura in jos.

Le-am lasat asa pana s-au racit si abia atunci le-am depozitat in camara. Mi-au iesit 5 borcane mici si unul mare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete si ciuperci fara conservanti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Sim0na 1

03.10.2013, 10:37

Foarte buna trebuie sa fie. Vinetele in ce etapa le-ai pus?

Cris2711 1

03.10.2013, 10:56

buna zacusca

FlaviaD 1

03.10.2013, 20:32

Multumesc tuturor! Vinetele le-am pus la inceput, odata cu rosiile. Nu stiu cat mai ramane pana la iarna. Un borcan deja s-a dus

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu ciuperci de padure si ardei copt