Zmeurica

de Constelatialeu in Prajituri, 21 Ian 2013 | 1988 vizualizari

 

Pentru ca sunt idragostita de zmeura si-mi place sa o mananc atat in stare naturala,cat si in diverse prajituri sau in dulceata,atunci cand am la indemana ,trebuie sa ''mesteresc'' ceva.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • Crema
  • 300 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri amidon
  • 100 g unt
  • fructe:
  • zmeura( capsuni,mure,caise,piersici,visine,cirese)
  • un plic de top gel rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zmeurica:

Blatul:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se intareste. Se adauga galbenusurile, pe rand si la final faina. Se coace intr-o forma de tarta dar un pic mai inalta. Este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit

Crema:

Ouale cu zaharul se freaca bine, se adauga zaharul vanilat si amidonul, apoi laptele, putin cate putin, sa nu facem cocoloase. Se fierbe pe baie de abur pana se ingroasa. Se da de pe foc, se lasa sa se raceasca un pic, apoi se adauga untul frecat.

Asamblare:

Se scobeste blatul la mijloc, iar parte de blat care am scobit-o o punem in crema si amestecam bine. Se toarna crema, desupra se orneaza cu zmeura si se adauga plicul de gel top, care se prepara conform instructiunilor de pe plic.

 

COMENTARII (18)

Maria68

Maria68 1

22.01.2013, 11:07

yammy,yammy.....

Sim0na

Sim0na 1

22.01.2013, 21:57

ce pofta de zmeura am..

babi5

babi5 1

17.06.2013, 20:12

bunaaa!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!