Doinavar

1

Bucataras
incepator

Timisoara

Bucataras din 05.02.2013

RETETE107
PRIETENI78
Retete / Aperitive / Garnituri

Mamaliguta in straturi cu branza si costita/sunca

In Aperitive / Garnituri la 18 Noi 2013

Preparati intai o mamaliguta nu prea vartoasa, din malai, 1,5 litri de apa si putina sare. Toata lumea stie cum se face o mamaliga, nu? Taiati costita in feliute foarte subtiri sau cubulete si caliti-o putin intr-o tigaie antiaderenta. Daca nu are destula grasime, puteti pune si o lingura de...

Terine de pui cu cascaval, dovlecel si mar

In Aperitive / Garnituri la 8 Mar 2013

Amestecati carnea tocata de pui cu toate condimentele, oul, pesmetul, mustarul, sare si piper. Zdrobiti 5 catei de usturoi si adaugati-i peste carne impreuna cu uleiul de masline. Omogenizati compozitia. Taiati felii dovlecelul, marul si cascavalul. Asezati pe bucati de folie de aluminiu felii...

Carnaciori in halat de branza si cartofi

In Aperitive / Garnituri la 5 Mar 2013

Puneti cartofii spalati la fiert in coaja, intr-un litru de apa rece, 20-25 minute. Dupa ce au fiert, lasati-i putin sa se racoreasca, curatati coaja si puneti-i intr-un castron si ii zdrobiti cu o furculita. Adaugati branza, oul crud, praful de copt stins cu otet si o lingura de ulei. Amestecati...

Aperitiv cu ficatei de pui si oua (mini-drob)

In Aperitive / Garnituri la 28 Feb 2013

Se spala bine ficateii si se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Se lasa sa clocoteasca 5-6 minute, se strecoara si se lasa sa se racoreasca. Tocati marunt cepele si ciupercile si puneti-le la calit intr-o tigaie antiaderenta in ulei. Adaugati peperoni tocat, ketchup, sare si piper si...

Cus-cus cu ciuperci si legume

In Aperitive / Garnituri la 21 Feb 2013

Pentru inceput se prajeste putin cus-cus-ul in 20 ml ulei, fara sa se arda, apoi se adauga 400 ml apa clocotita si se lasa la foc foarte, foarte mic 15-20 de minute, pana se umfla si absoarbe toata apa. Intre timp curatati ceapa si morcovul, tocati-le marunt si puneti-le la calit in uleiul ramas....

Tartina maxi cu cartofi, branza si carnati

In Aperitive / Garnituri la 20 Feb 2013

Se spala cartofii cu un buretel si se pun la fiert in coaja in apa rece cat sa-i acopere cu 2-3 cm. Se lasa sa fiarba 20 minute de cand a inceput sa clocoteasca, la foc mic cu capac. Intre timp curatati si tocati ceapa (prazul) si puneti-o la calit in ulei fara sa o prajiti, picurati putina...

Piftie de porc portionata

In Aperitive / Garnituri la 18 Feb 2013

Se curata bine si se spala carnea. Daca are urme de par, o mai parliti la aragaz si radeti cu cutitul. Puneti toata carnea intr-o cratita mai mare impreuna cu morcovii, ceapa si apa cat sa o acopere cu 2-3 degete. Fierbeti acoperit la foc mic, luati spuma, puneti 2 lingurite de sare si lasati...

Bagheta umpluta cu pasta de branza/pasta cu peste

In Aperitive / Garnituri la 18 Feb 2013

Taiati bagheta in 6 bucati pe lungime (cornurile se taie in jumatate) si scoateti miezul cu o furculita. Intr-un castron puneti miezul, ardeiul gras taiat cubulete foarte mici (pastrati cateva fasiute pentru decor), castravetii cubulete mici, branza, jumatate din unt si ouale tocate marunt....

Salata de “icre false”

In Aperitive / Garnituri la 18 Feb 2013

Se pune grisul (in ploaie) in apa clocotita, amestecand continuu cu telul in forma de para si se fierbe pana ce compozitia devine foarte consistenta (4-5 minute). Cand se racoreste, se mixeaza cu pestele in ulei sau se amesteca cu telul. Adaugati sare, piper, 1/2 ce ceapa rasa amestecand cu...

Cascaval pane Doina

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2013

Se taie cascavalul in baghete mai grosute, de 12-15 mm. Preparati un aluat, putin mai gros decat cel de clatite, din oua si faina si condimentati-l cu curry, paprika, piper. Puneti uleiul la incins, apoi dati baghetele de cascaval prin aluat si pesmetul pisat mai mare (sau prin pesmet...

Omleta Calzone (impachetata)

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2013

In 2 castronele spargeti ouale (in fiecare cate 2 sau 3). Condimentati cu sare, piper, (concentrat) si adaugati cate 4-5 lingurite de faina in fiecare. Amestecati cu un tel in forma de para (sau in blender). Intr-o tigaie antiaderenta puneti 10 ml ulei (2-3 linguri) si turnati compozitia din...

Tort de clatite cu branza

In Aperitive / Garnituri la 16 Feb 2013

Preparati aluatul de clatite astfel: puneti faina intr-un castron, 3 oua plus un albus (pastrati un galbenus pentru crema de branza), putina sare, 3 linguri de ulei, si incepeti sa incorporati apa, amestecand cu un tel in forma de para. (se poate prepara si in blender sau cu mixerul) Incorporati...

Chec de cascaval cu cabanos si oua

In Aperitive / Garnituri la 16 Feb 2013

Dati cascavalul pe razatoarea mare. Fierbeti 2 oua tari (5 minute). Tocati sunca si ardeiul gras cubulete foarte mici si adaugati-le peste cascavalul ras (pastrati cateva fasiute de ardei rosu pentru decor) si adaugati praful copt stins cu otet. Separat amestecati 4 oua cu faina si adaugati...

Placinta cu spanac si branza – Spanakopita (video)

In Aperitive / Garnituri la 15 Feb 2013

Spalati spanacul in mai multe ape, curatati cepele si puneti la calit intr-o oala mai mare, in 30 ml ulei, cepele tocate ioar dupa cateva minute adaugati spanacul tocat mai mare. Adaugati peperoni tocat, baza pentru mancaruri, oregano. Lasati la calit la foc mic 10-15 minute pana scade aproape de...

Pateuri cu branza (din foietaj)

In Aperitive / Garnituri la 7 Feb 2013

Aluatul se decongeleaza, lasandu-l in frigider de seara pana dimineata. Nu se decongeleaza fortat, folosind surse de caldura sau cuptor cu microunde. Cand il taiati, trebuie sa folositi un cutit incins pe flacara aragazului. Este bine sa aveti un cutit special pentru trebusoara asta pe care sa-l...

Gratin Dauphinois/Cartofi gratinati (Reteta din Turul Frantei Eurosport)

In Aperitive / Garnituri la 7 Feb 2013

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C. Se rade telemeaua de oaie si cascavalul.  Cartofii se curata si se taie felii rotunde si subtiri. Luati o tava de cuptor si frecati-o pe fund cu usturoiul zdrobit, apoi ungeti-o bine cu unt. Asezati in tava jumatate din feliile de cartofi, putin...

La Ficelle Picarde (Clatite din Picardia cu ciuperci si sunca) – reteta Turul Frantei Eurosport

In Aperitive / Garnituri la 6 Feb 2013

Pregătiţi aluatul pentru clătite din: făină, ouă, lapte şi un praf de sare. Lăsaţi aluatul să se odihnească 20 de minute înainte de a le prăji. Intre timp va ocupati de pregătirea umpluturii: Spălati bine, curăţaţi şi tăiaţi mărunt ciupercile proaspete şi ceapa....

Placinta aperitiv cu sunca si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 6 Feb 2013

Puneti intr-un castron ouale, iaurtul, praful de copt si omogenizati cu un tel, in timp ce adaugati uleiul. Tocati marunt sunca presata, dati cascavalul pe razatoarea mare, taiati peperoni feliute subtiri si adaugati toate aceste ingrediente in compozitie, impreuna cu patrunjel tocat....

Afisate 1 - 18 din 18 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Pentru tine, astăzi e (un fel de) ziua cârtiţei. De dimineaţă, scoate puţin capul pe fereastră, adulmecă mirosurile de la vecini şi ia o hotărâre epocală care, desigur, îţi va schimba viaţa: de astăzi, doar omletă!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]