Terine de pui cu cascaval, dovlecel si mar

de Doinavar in Aperitive / Garnituri, 8 Mar 2013 | 1162 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne tocata de pui
  • 1 dovlecel mic
  • 1 mar
  • 30 g cascaval
  • 1 ceapa rosie
  • 4 lingurite zeama de lamaie
  • 1/2 gogosar acru
  • 1 ou
  • 6-8 catei de usturoi
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita boia iute + dulce
  • 1/2 lingurita chili
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 1 lingura ketchup
  • 2 lingurite mustar
  • 3-4 foi de dafin
  • sare, piper, cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terine de pui cu cascaval, dovlecel si mar:

Amestecati carnea tocata de pui cu toate condimentele, oul, pesmetul, mustarul, sare si piper. Zdrobiti 5 catei de usturoi si adaugati-i peste carne impreuna cu uleiul de masline. Omogenizati compozitia. Taiati felii dovlecelul, marul si cascavalul.


Asezati pe bucati de folie de aluminiu felii de mar si dovlecel, un strat de carne de 1,5 cm grosime, acoperiti cu o felie de cascaval, puneti deasupra o felie de ceapa rosie (maslina, rosie, gogosar, etc), indoiti marginile foliei in sus si puneti terinele pe gratar. Lasati la foc mic 15 minute, apoi inca 5 minute la foc mediu.


Scoateti-le pe un platou cu tot cu folie, ca sa nu se scurga zeama de la carne. Indepartati cu grija folia si decorati platoul cu fasii de gogosar, felii de lamaie, catei de usturoi.


Se serveste cu salate sau muraturi. Pofta buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Terine de pui cu cascaval, dovlecel si mar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (6)

Bya Ralu 1

08.03.2013, 19:12

super

Rocsi 1

08.03.2013, 21:16

MotanLaOale 1

08.03.2013, 23:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Oua panirat