Carnaciori in halat de branza si cartofi

de Doinavar in Aperitive / Garnituri, 5 Mar 2013 | 3108 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8-10 carnaciori subtiri (cabanos)
  • 2 cartofi albi mai maricei
  • 200 g branza cremoasa (feta)
  • 2 oua
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 lingurite otet
  • 400-500 g faina alba
  • 20 ml ulei
  • 1/2 gogosar in otet
  • 1/2 lingurita boia
  • sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnaciori in halat de branza si cartofi:

Puneti cartofii spalati la fiert in coaja, intr-un litru de apa rece, 20-25 minute. Dupa ce au fiert, lasati-i putin sa se racoreasca, curatati coaja si puneti-i intr-un castron si ii zdrobiti cu o furculita. Adaugati branza, oul crud, praful de copt stins cu otet si o lingura de ulei. Amestecati bine, adaugati 4-5 linguri de faina si incepeti sa amestecati cu mana aluatul. Puneti faina pe masa de lucru, rasturnati si incepeti sa framantati aluatul. Framantati pana cand aluatul se leaga bine, devine elastic si vartos si nu se mai lipeste de maini si de masa.

Presarati putina faina pe masa de lucru si intindeti o foaie nu prea subtire (de 4-5 mm grosime) si taiati fasii de 1,5-2 cm latime.

Infasurati carnaciorii (puteti folosi si crenvursti) in aceste fasii, petrecandu-le putin una peste alta la fiecare spira si puneti-i intr-o tava unsa cu ulei.

Dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mic aproximativ 15 minute, pana mai cresc, apoi ungeti-le cu ou batut in care ati pus boiaua si o lingura de ulei, cu o pensula de patiserie.

Mai lasati tava in cuptor inca 25-30 minute, la foc mediu (~180 grade).

Scoateti-le pe un platou si decorati-le cu fasii de gogosar in otet, castraveti acri, ketchup, etc.

Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

Cine doreste poate presara peste aceste buseuri umplute cu carnaciori putin chimion, susan, seminte de floarea soarelui, cascaval ras, parmezan.

2

Dupa ce le scoateti din cuptor le puteti tavali prin branza telemea rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnaciori in halat de branza si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Angelina_Elena 1

06.03.2013, 12:06

foarte buni!

diana_k 1

06.03.2013, 17:34

Cris2711 1

08.03.2013, 22:33

mi-ar place si mie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!