Carnaciori in halat de branza si cartofi

de Doinavar in Aperitive / Garnituri, 5 Mar 2013 | 6599 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8-10 carnaciori subtiri (cabanos)
  • 2 cartofi albi mai maricei
  • 200 g branza cremoasa (feta)
  • 2 oua
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 lingurite otet
  • 400-500 g faina alba
  • 20 ml ulei
  • 1/2 gogosar in otet
  • 1/2 lingurita boia
  • sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnaciori in halat de branza si cartofi:

Puneti cartofii spalati la fiert in coaja, intr-un litru de apa rece, 20-25 minute. Dupa ce au fiert, lasati-i putin sa se racoreasca, curatati coaja si puneti-i intr-un castron si ii zdrobiti cu o furculita. Adaugati branza, oul crud, praful de copt stins cu otet si o lingura de ulei. Amestecati bine, adaugati 4-5 linguri de faina si incepeti sa amestecati cu mana aluatul. Puneti faina pe masa de lucru, rasturnati si incepeti sa framantati aluatul. Framantati pana cand aluatul se leaga bine, devine elastic si vartos si nu se mai lipeste de maini si de masa.

Presarati putina faina pe masa de lucru si intindeti o foaie nu prea subtire (de 4-5 mm grosime) si taiati fasii de 1,5-2 cm latime.

Infasurati carnaciorii (puteti folosi si crenvursti) in aceste fasii, petrecandu-le putin una peste alta la fiecare spira si puneti-i intr-o tava unsa cu ulei.

Dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mic aproximativ 15 minute, pana mai cresc, apoi ungeti-le cu ou batut in care ati pus boiaua si o lingura de ulei, cu o pensula de patiserie.

Mai lasati tava in cuptor inca 25-30 minute, la foc mediu (~180 grade).

Scoateti-le pe un platou si decorati-le cu fasii de gogosar in otet, castraveti acri, ketchup, etc.

Pofta buna.

TIPS-URI

1

Cine doreste poate presara peste aceste buseuri umplute cu carnaciori putin chimion, susan, seminte de floarea soarelui, cascaval ras, parmezan.

2

Dupa ce le scoateti din cuptor le puteti tavali prin branza telemea rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnaciori in halat de branza si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Crenvusti in aluat