Gratin Dauphinois/Cartofi gratinati (Reteta din Turul Frantei Eurosport)

de Doinavar in Aperitive / Garnituri, 7 Feb 2013 | 8491 vizualizari

 

O noua reteta din Turul Frantei prezentata la Eurosport. De data aceasta, o reţetă populară în Alpii Francezi, cu felii de cartofi şi brânză specifică zonei (Gruyère). Eu am adaptat-o zonei noastre si am folosit telemea de oaie si cascaval de casa. Reteta mi-a fost comandata de Nicu (sotul meu) caruia i-a placut mult cand a vazut-o pe site si a vrut sa o incercam. A iesit o minunatie, un gust deosebit, nu are carne si atat de mult ne-a placut incat am mancat-o si la pranz si la cina.

 

INGREDIENTE

  • 1-1,2 kg de cartofi
  • 4 căţei de usturoi zdrobiţi
  • 100 g unt
  • 300 ml lapte
  • 200 g telemea de oaie
  • 200 g cascaval/mozzarella
  • 200 ml iaurt Danone NutriDay Natural
  • 20 ml ulei de masline
  • condimente: maghiran, cimbru, baza pentru mancaruri, sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin Dauphinois/Cartofi gratinati (Reteta din Turul Frantei Eurosport):

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C. Se rade telemeaua de oaie si cascavalul. Cartofii se curata si se taie felii rotunde si subtiri.


Luati o tava de cuptor si frecati-o pe fund cu usturoiul zdrobit, apoi ungeti-o bine cu unt. Asezati in tava jumatate din feliile de cartofi, putin suprapuse una peste alta. Acoperiti cu jumatate din cantitatea de branza rasa si cateva bucatele de unt.


Puneti al doilea strat de cartofi, branza si bucatelele de unt ramase. Condimentati dupa gust. Amestecati laptele cu iaurtul si uleiul de masline, daca mai doriti condimentati (eu am adaugat si un ou), apoi turnati amestecul in tava peste cartofi si branza.


Dati tava la cuptor pentru aproximativ o ora. Verificati din cand in cand sa nu se arda deasupra.


Mancarea este gata. Puteti sa o serviti calda, dar este foarte buna si rece. Bon appétit!

 

TIPS-URI

1

Sugestie de vin: Bordeaux Rosu sau Beaujolais Villages. Dar merge si o bere rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin Dauphinois/Cartofi gratinati (Reteta din Turul Frantei Eurosport)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Rocsi 1

07.02.2013, 20:24

Gustosi!

Lau 1

07.02.2013, 21:53

MotanLaOale 1

07.02.2013, 22:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete cu iaurt - Borani Bademjan