Gratin Dauphinois/Cartofi gratinati (Reteta din Turul Frantei Eurosport)

de Doinavar in Aperitive / Garnituri, 7 Feb 2013 | 11294 vizualizari

 

O noua reteta din Turul Frantei prezentata la Eurosport. De data aceasta, o reţetă populară în Alpii Francezi, cu felii de cartofi şi brânză specifică zonei (Gruyère). Eu am adaptat-o zonei noastre si am folosit telemea de oaie si cascaval de casa. Reteta mi-a fost comandata de Nicu (sotul meu) caruia i-a placut mult cand a vazut-o pe site si a vrut sa o incercam. A iesit o minunatie, un gust deosebit, nu are carne si atat de mult ne-a placut incat am mancat-o si la pranz si la cina.

 

INGREDIENTE

  • 1-1,2 kg de cartofi
  • 4 căţei de usturoi zdrobiţi
  • 100 g unt
  • 300 ml lapte
  • 200 g telemea de oaie
  • 200 g cascaval/mozzarella
  • 200 ml iaurt Danone NutriDay Natural
  • 20 ml ulei de masline
  • condimente: maghiran, cimbru, baza pentru mancaruri, sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin Dauphinois/Cartofi gratinati (Reteta din Turul Frantei Eurosport):

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C. Se rade telemeaua de oaie si cascavalul.  Cartofii se curata si se taie felii rotunde si subtiri.

Luati o tava de cuptor si frecati-o pe fund cu usturoiul zdrobit, apoi ungeti-o bine cu unt. Asezati in tava jumatate din feliile de cartofi, putin suprapuse una peste alta. Acoperiti cu jumatate din cantitatea de branza rasa si cateva bucatele de unt.

Puneti al doilea strat de cartofi, branza si bucatelele de unt ramase. Condimentati dupa gust. Amestecati laptele cu iaurtul si uleiul de masline, daca mai doriti condimentati (eu am adaugat si un ou), apoi turnati amestecul in tava peste cartofi si branza.

Dati tava la cuptor pentru aproximativ o ora. Verificati din cand in cand sa nu se arda deasupra.

Mancarea este gata. Puteti sa o serviti calda, dar este foarte buna si rece. Bon appétit!

TIPS-URI

1

Sugestie de vin: Bordeaux Rosu sau Beaujolais Villages. Dar merge si o bere rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin Dauphinois/Cartofi gratinati (Reteta din Turul Frantei Eurosport)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Omleta cu ciuperci