Placinta aperitiv cu sunca si cascaval

de Doinavar in Aperitive / Garnituri, 6 Feb 2013 | 3065 vizualizari

 

Mi-a placut cum mi-a iesit, mai demult, placinta cu iaurt. asa ca am brodat pe aceeasi tema o altfel de placinta care sa nu fie dulce. Poate face fata oricaror gusturi si pretentii, ca aperitiv sau chiar ca fel principal, la o cina de exemplu.

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foi subti de placinta 400 g (Bella)
  • 3 iaurturi mici, de 140 g
  • 4 oua
  • 250 g sunca presata
  • 100 g bacon felii subtiri
  • 200 g cascaval
  • 150 ml ulei
  • 2 ardei peperoni
  • cateva fire de patrunjel verde
  • 1 plic praf de copt
  • unt cat o nuca, pentru uns forma
  • sare, piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta aperitiv cu sunca si cascaval:

Puneti intr-un castron ouale, iaurtul, praful de copt si omogenizati cu un tel, in timp ce adaugati uleiul.


Tocati marunt sunca presata, dati cascavalul pe razatoarea mare, taiati peperoni feliute subtiri si adaugati toate aceste ingrediente in compozitie, impreuna cu patrunjel tocat.


Rupeti foile de placinta, bucati potrivite ca marime si adaugati-le in compozitie amestecandu-le bine. Pastrati cateva bucatele de foi de placinta si cateva frunze de patrunjel pentru aspect. Ungeti o forma de sticla termorezistenta (eu am folosit o forma ceramica) cu unt si tapetati-o cu o bucata de foaie de placinta sau cu faina.


Dregeti gustul compozitiei de sare si piper, turnati totul in forma pentru copt, presarati deasupra cateva bucatele de foi de placinta si asezati feliutele de bacon (eu le-am asezat ca niste trandafirasi invartiti pe deget), feliute de peperoni si frunze de patrunjel. Dati la cuptorul preincalzit la foc mediu (200 grade C) pentru ~45 de minute.


Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

Dupa ce se racoreste putin, taiati-o bucati si o puteti servi la masa calda, dar e buna si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta aperitiv cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Rocsi 1

07.02.2013, 11:25

Doinavar 1

07.02.2013, 11:43

Multumesc mult de tot.

mihaelar63 1

07.02.2013, 16:06

Interesanta reteta merge la favorite

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Furnicuta
  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mamaliguta cu branza si smantana la cuptor