Chec cu piept de pui

de alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri, 24 Iun 2011 | 4810 vizualizari

 

Aveam o jumătate dintr-un piept de pui cam mare (celalta jumătate e pregătită pentru Miruna) şi tot mă gândeam ce sa fac, ce sa fac...prea puţin pentru şniţel, prea puţin pentru prăjit, friptură...pentru tartă era suficient, dar..abia făcusem una weekendul trecut...deci...deci...mi-a venit ideea unui piept de pui în ceva aluat...

 

INGREDIENTE

  •  o jumătate piept de pui (dintr-un piept de pui mare) sau unul potrivit la vreo 600 gr 
  • 4 linguri cu vârf de făină 
  • 100 gr unt 
  • 5 ouă
  • o ceapă potrivită
  • un morcov
  •  sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu piept de pui:

Pieptul de pui, fiert, l-am tăiat bucăţele mititele, mergea şi mai mic, dar...graba...

Ceapa se toacă şi se căleşte în puţin ulei de măsline, apoi se adaugă pieptul de pui şi se amestecă pentru a se pătrunde puţin pe toate părţile , iar ceapa să devină aurie. Morcovul, dat pe răzătoarea cu ochiuri mici se aruncă peste amestecul de carne şi ceapă şi se lasă la foc mic vreo 8-10 minute.

Între timp, ouăle se separă. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare. Gălbenuşurile se freacă cu untul până se încorporează bine şi devine ca o cremă. Apoi se adaugă făina, treptat, amestecând bine pentru omogenizare. Se încorporează spuma de albuşuri. La urmă se adaugă şi amestecul din carne şi se toarnă totul într-o tavă de chec, unsă bine de tot cu margarină/unt.

Se lasă la foc potrivit 45-50 minute. Se consumă rece.

Un aperitiv foarte bun !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

adry88 1

28.06.2011, 16:25

tare interesant

mamaieelena 1

29.06.2011, 18:32

bun rau

Lau 1

02.07.2011, 22:54

interesant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bulete de mamaliga umplute