La Ficelle Picarde (Clatite din Picardia cu ciuperci si sunca) – reteta Turul Frantei Eurosport

de Doinavar in Aperitive / Garnituri, 6 Feb 2013 | 2572 vizualizari

 

Ca de obicei, in fiecare an, comentatorii de la Eurosport Romania prezinta in fiecare etapa cate o reteta specifica regiunii prin care trece caravana ciclista. S-a nimerit numai bine o reteta de clatite din Picardia ca sa imi inaugurez o tigaie noua.

 

INGREDIENTE

  • 150 făină
  • 3 ouă
  • 500 ml lapte
  • 18 felii subtiri de şuncă
  • 250 g ciuperci
  • 250 g şalote/ceapă
  • 50 g unt
  • 250 ml smântână grasă
  • 100 g brânză rasă
  • usturoi,
  • pătrunjel,
  • sare, piper
  • Eu am folosit ciuperci la cutie de 400 ml,
  • salam de sunca si am “plusat” cu ~50 de grame de cascaval.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA La Ficelle Picarde (Clatite din Picardia cu ciuperci si sunca) – reteta Turul Frantei Eurosport:

Pregătiţi aluatul pentru clătite din: făină, ouă, lapte şi un praf de sare. Lăsaţi aluatul să se odihnească 20 de minute înainte de a le prăji.


Intre timp va ocupati de pregătirea umpluturii:

Spălati bine, curăţaţi şi tăiaţi mărunt ciupercile proaspete şi ceapa.

Luaţi o cratiţă, puneţi o bucată de unt la topit, apoi ceapa şi gătiţi la foc foarte mic timp de 20 de minute.

Adăugaţi ciupercile, amestecaţi bine şi mai lăsaţi pe foc 10 minute.

Puteţi adăuga puţin usturoi şi pătrunjel.


Când e gata, adăugaţi 2 linguri de smântână, sare şi piper. Amestecaţi bine. Dupa ce s-a calit ceapa, puteti deja sa incepeti sa coaceti clatitele. Mie mi-au iesit 12 clatite, o duzina.


Luaţi o clătită, pe jumatate aşezaţi o felie şi jumătate de şuncă, o lingură şi jumătate de ciuperci şi o felie subţire de unt. Indoiti-o in doua, puneti deasupra 3-4 feliute foarte subtiri de cascaval, apoi impăturiţi clătita inca o data şi aşezaţi-o într-un vas termorezistent tapetat cu unt. Procedati la fel cu toate, suprapunandu-le putin una peste alta.


Adăugaţi o lingură sau două de smântână, iar deasupra presăraţi brânza rasă după gust. Introduceţi la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 10 minute şi serviţi fierbinte alături de un pahar de vin roşu. Merge si o bere rece.

 

TIPS-URI

1

Pentru aspect si gust am adaugat cateva feliute de peperoni si cateva frunzulite de patrunjel. O minunatie de clatite si de tigaie. Apucati-va de clatitit, ca merita. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "La Ficelle Picarde (Clatite din Picardia cu ciuperci si sunca) – reteta Turul Frantei Eurosport" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Mihaela11_jo 1

07.02.2013, 10:20

Foarte apetisante

Rocsi 1

07.02.2013, 11:24

Super buneee!

Doinavar 1

07.02.2013, 11:43

Multumesc, multumesc. Va pup.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Rulouri din castravete şi caşcaval cu somon afumat