Ela68

2

Bucataras
junior

CACIULATI

Bucataras din 27.09.2011

RETETE236
PRIETENI228
Retete / Mancaruri de post

Chiftele din ovaz si quinoa

In Mancaruri de post la 11 Mar 2019

1.  Tocati ceapa marunt si caliti-o in ulei de masline cu putina sare, adaugati apoi morcovul si pastarnacul maruntite si lasati pana se inmoaie.  2. Curatati o vanata de coaja, taiati-o cubulete si caliti-o in putin ulei de masline la care ati adaugat usturoiul maruntit. 3....

Spring Rolls

In Mancaruri de post la 20 Apr 2017

Curatam radacinoasele de coaja si le taiem julienne. Ceapa o spalam si o taiem bucatele de 1 cm, la fel si ardeiul gras, il taiem fasiute  Le punem la calit in putin ulei 10-15 minute.  Ciupercile curatate si taiate, le calim separat pana ce apa lasata se evapora.  Combinam apoi...

Hummus cu sfecla

In Mancaruri de post la 14 Aug 2015

1. Sfecla se coace sau se fierbe la abur, apoi se taie in bucati mai mici. 2. Pastram doua, trei linguri din zeama de la naut ( eu folosesc la cutie ), apoi il scurgem, il punem in blender, completand apoi cu restul de ingrediente. 3. Mixam pana obtinem o pasta fina, iar in cazul in care iese...

Mancarica de vara cu vinete, ardei copt si rosii

In Mancaruri de post la 20 Iul 2015

1. Spalam vinetele, le taiem felii de 1 cm, transversal, le dam cu sare si le lasam la scurs intr-o sita. 2. Ardeii ii punem la copt pe o tabla ( sau in cuptor, pe foaie de copt ) lasandu-i cateva minute pe fiecare parte . Ii scoatem intr-o cratita si ii lasam  acoperiti cu un capac astfel...

Tocanita de ciuperci

In Mancaruri de post la 20 Mai 2015

1. Curatam si spalam ciupercile. 2. Punem ceapa la calit impreuna cu ardeiul taiat fasii subtiri, morcovul taiat cubulete si usturoiul tocat marunt. Adaugam putina sare si Mirodenia si lasam cateva minute la foc mic. 3. Taiem ciupercile cubulete sau feliute taiate subtiri si le adaugam peste...

Drob de nuci si ciuperci

In Mancaruri de post la 15 Sep 2013

1.Ciupercile se spala, se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata se toaca grosier. 2. Ceapa verde se spala, se taie rondele mici si se pune la calit impreuna cu Mirodenia in uleiul incins. Se adauga usturoiul dat prin presa. Se lasa cateva minute ( nu prea mult, sa nu se...

Mancare de bame

In Mancaruri de post la 2 Aug 2013

Bamele se spala si se curata de codite. Mare atentie, se va taia cat mai aproape de cotor astfel incat, la fierbere sa nu iasa semintele.  Punem la fiert apa cu o lingura de sare si 2 linguri de otet. Otetul se foloseste pentru a elimina vascozitatea care rezulta la contactul cu apa. Cand...

Pilaf sarbesc

In Mancaruri de post la 9 Iul 2013

Se toaca ceapa si se pune la calit in putin ulei impreuna cu Mirodenia. Morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mari si se adauga peste ceapa. Dovlecelul se taie cubulete, iar areiul gras fasii. Le punem peste morcov si mai  lasam inca doua, trei minute. Adaugam si rosiile taiate...

Ghiveci de legume

In Mancaruri de post la 25 Mar 2013

Taiem ceapa si o calim in ulei.  Se curata legumele de coaja si se taie mai grosier, cubulete sau rondele si le calim .Mai putin conopida, brocolli si rosiile cherry pe care le adaugam mai tarziu. Se toarna apa peste legume, adaugam sarea, piperul, usturoiul si frunza de dafin si lasam...

Maioneza de avocado

In Mancaruri de post la 18 Mar 2013

Se curata avocado de coaja , se scoate samburele si se taie cubulete. Se pune in blender impreuna cu celelalte ingrediente pana se obtine maioneza. Rezultatul = o pasta fina. Se pastreaza la frigider pana la 3 zile.  

Mancare de urzici

In Mancaruri de post la 4 Mar 2013

Urzicile se curata si se spala in mai multe ape. Se pune o oala mare pe foc sa fiarba si cand da in clocot se adauga  urzicile. Lasam la fiert 15 minute dupa care le strecuram. Pastram 2 cani cu zeama. Tocam ceapa si o punem la calit cu sare. Eu am adaugat si o jumatate de lingurita de...

Pasta de masline

In Mancaruri de post la 5 Ian 2013

Scoatem samburii de la masline. Pentru ca am avut cantitate multa am facut in doua transe. Se pun in blender ceapa si usturoiul curatate, morcovii taiati rondele, maslinele, uleiul si zeama de lamaie si se toaca pana totul devine o pasta.  Scoatem intr-un castron si adaugam patrunjelul...

Hummus

In Mancaruri de post la 16 Noi 2012

Scurgem nautul de apa, apoi adaugam ingredientele peste naut si  pasam pana se obtine o crema fina. Se potriveste de sare. In cazul in care pasta e prea tare, se mai poate adauga 1-2 linguri din zeama in care a fiert. ( cea din cutie ).  Se poate servi cu lipie sau felii de...

Sarmale cu legume si ciuperci

In Mancaruri de post la 24 Oct 2012

Foile de varza le am de anul trecut, le-am pastrat la congelator pe timpul verii si s-au mentinut foarte bine. Curatam zarzavatul si-l dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ceapa, taiata marunt se pune la calit in uleiul incins , adaugandu-se apoi zarzavatul, sarea si piperul. Se mai lasa 10...

Afisate 1 - 14 din 14 retete    

Postari recente

publicat la 09.05.2019

Desert tort Pralina-Ciocolata

publicat la 19.03.2019

Tarta cu linte rosie

publicat la 11.03.2019

Chiftele din ovaz si quinoa

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Tie iti place sa vorbesti la telefon, însa nu-l deschizi niciodata pentru ca nu ai prieteni care sa te sune.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 29

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]