Tocanita de ciuperci

de Ela68 in Mancaruri de post, 20 Mai 2015 | 2229 vizualizari

 

Stiu ca nu e de sezon, , dar am luat niste ciuperci tare frumoase !
Tocanita de ciuperci este o mancare traditionla, clasic romaneasca, potrivita pentru perioada postului. Se pot folosi diverse tipuri de ciuperci, insa personal, prefer soiul champignon. Se prepara foarte simplu, este satioasa si foarte gustoasa. Daca mai exista cineva care n-a incercat acest preparat, il invit s-o faca acum !

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci
  • 2 cepe rosii medii
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 1 legatura patrunjel
  • 200 ml vin alb
  • 1 cutie rosii cubulete
  • sare, piper
  • 1 lingurita Mirodenia
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2-3 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci:

1. Curatam si spalam ciupercile. 2. Punem ceapa la calit impreuna cu ardeiul taiat fasii subtiri, morcovul taiat cubulete si usturoiul tocat marunt. Adaugam putina sare si Mirodenia si lasam cateva minute la foc mic. 3. Taiem ciupercile cubulete sau feliute taiate subtiri si le adaugam peste ceapa. Dam focul putin mai tare si amestecam pana ce apa din ciuperci incepe sa se evapore. 4. Adaugam vinul, punem capacul si lasam sa se intrepatrunda aromele. 5. Spre final adaugam si rosiile pasate, boiaua dulce si potrivim de sare si piper. 6. Cand a scazut suficient, stingem focul si imbogatim gustul cu o legatura de patrunjel tocat. 7. Servim cu mamaliguta fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

anca_rm 1

21.05.2015, 14:24

ce buna este tocantia de ciuperci oricand

Rocsi 1

21.05.2015, 20:09

dantes 1

22.05.2015, 12:08

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

de RODIMUR 7

ieri la 21:31

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

de Rocsi 9

ieri la 18:26

Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto

de RODIMUR 7

ieri la 14:33

Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

de Adi 4

ieri la 12:22

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci cu praz si mamaliguta