Tocanita de ciuperci

de Ela68 in Mancaruri de post, 20 Mai 2015 | 1846 vizualizari

 

Stiu ca nu e de sezon, , dar am luat niste ciuperci tare frumoase !
Tocanita de ciuperci este o mancare traditionla, clasic romaneasca, potrivita pentru perioada postului. Se pot folosi diverse tipuri de ciuperci, insa personal, prefer soiul champignon. Se prepara foarte simplu, este satioasa si foarte gustoasa. Daca mai exista cineva care n-a incercat acest preparat, il invit s-o faca acum !

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci
  • 2 cepe rosii medii
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 1 legatura patrunjel
  • 200 ml vin alb
  • 1 cutie rosii cubulete
  • sare, piper
  • 1 lingurita Mirodenia
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2-3 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci:

1. Curatam si spalam ciupercile. 2. Punem ceapa la calit impreuna cu ardeiul taiat fasii subtiri, morcovul taiat cubulete si usturoiul tocat marunt. Adaugam putina sare si Mirodenia si lasam cateva minute la foc mic. 3. Taiem ciupercile cubulete sau feliute taiate subtiri si le adaugam peste ceapa. Dam focul putin mai tare si amestecam pana ce apa din ciuperci incepe sa se evapore. 4. Adaugam vinul, punem capacul si lasam sa se intrepatrunda aromele.  5. Spre final adaugam si rosiile pasate, boiaua dulce si potrivim de sare si piper.  6. Cand a scazut suficient, stingem focul si imbogatim gustul cu o legatura de patrunjel tocat. 7. Servim cu mamaliguta fierbinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

anca_rm 1

21.05.2015, 14:24

ce buna este tocantia de ciuperci oricand

Rocsi 1

21.05.2015, 20:09

dantes 1

22.05.2015, 12:08

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti rapide