Salata de vinete cu ardei si chimen

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 12 Dec 2016 | 5347 vizualizari

 

 Mi-am dorit sa incerc combinatia vinete -chimen, inspirata de retete orientale. Ardeii frumos colorati mi-au tras cu ochiul, iar otetul balsamic a echilibrat aromele. Chimenul ajuta digestia si previne arsurile gastrice .
Cu siguranta am sa mai folosesc chimen la vinete !!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr vinete -din congelator
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 1/2 ardei kapia
  • 1/2 ardei gras galben
  • 2 cepe verzi-coditele
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingurita chimen pudra
  • 1 lingura otet balsamic
  • sare roz de Himalaya
  • paine pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete cu ardei si chimen:

  1. Vinetele se lasa la decongelat la temperatura camerei. Eu le pun in pungi gata tocate.
  2. Se spala legumele.
  3. Se amesteca vinetele cu sare si cu ulei-care se aduga treptat - pana acesta se incorporeaza.
  4. Se toaca marunt coditele de ceapa verde si usturoiul si se adauga la vinete.
  5. Se taie cubulete ardeii.
  6. Amestecati ardeii cu restul salatei.
  7. Incorporati in salata, chimenul pudra si otetul balsamic.
  8. Serviti salata de vinete pe felii din painea preferata.

Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Folosind mai putin ulei, salata nu este atat de calorica .

2

Vinetele se toaca, nu se mixeaza cu blenderul. Daca folositi un blender, se vor sparge semintele si salata va fi amaruie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu ardei si chimen" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu ciuperci-post