Mancare de bame

de Ela68 in Mancaruri de post, 2 Aug 2013 | 7209 vizualizari

 

Calitatea mancarii depinde foarte mult de marimea si tipul bamelor. Vom alege bame de culoare verde , cat mai micute. Daca acestea sunt mari si au culoarea verde pal, au seminte mari in interior, sunt deja coapte si nu sunt bune. Nu stiu daca gustul este apreciat de toata lumea, trebuie doar sa ne gandim ca sunt o sursa importanta de vitamine, minerale si fibre. In plus, contin o cantitate mare de proteine si reprezinta un produs dietetic, fiind sarace in grasimi, sodiu, colesterol si calorii.
Sper ca v-am convins sa le incercati !

 

INGREDIENTE

  • 1 kg bame
  • 1 kg rosii
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita Mirodenia
  • 2 linguri otet, sare
  • 4 linguri ulei
  • 2 legaturi patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de bame:

Bamele se spala si se curata de codite. Mare atentie, se va taia cat mai aproape de cotor astfel incat, la fierbere sa nu iasa semintele.  Punem la fiert apa cu o lingura de sare si 2 linguri de otet. Otetul se foloseste pentru a elimina vascozitatea care rezulta la contactul cu apa. Cand incepe sa fiarba adaugam bamele si le lasam 10 minute la foc mic. Daca nu sunt inca fierte le mai lasam inca cinci minute. Ceapa se taie si se pune la calit in ulei. Rosiile taiate in patru le punem la fiert cu o lingura de ulei si cand incep sa se inmoaie le curatam de coaja. Se pot folosi si rosii la cutie in locul celor proaspete. Adaugam bamele scurse si rosiile peste ceapa calita, lasam sa fiarba 10 minute si potrivim de sare. a sfarsit adaugam patrunjelul tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de bame" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

nilgun 1

02.08.2013, 23:59

eu le uram cand eram mica...nu imi placeau deloc...acum as manca

Ela68 1

03.08.2013, 08:29

le prepar mai mult pentru familie

laura_n 1

03.08.2013, 13:20

foarte bun bamele! nu toata lumea le agreeaza, dar eu le mananc cu placere, facea bunica mea o mancarica de bame de ne lingeam pe degete

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mazare noua cu rosii