Ciuperci cu legume la tigaie si piure de post

de Valclaudia in Mancaruri de post, 2 Dec 2014 | 3762 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 1 kg cartofi
  • 1/2 pachet margarina
  • 300 gr. ciuperci albe sau brune
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 4 ardei
  • 2-3 linguri ulei
  • 1/2 lingurita bobite de mustar
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • patrunjel verde proaspat tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci cu legume la tigaie si piure de post:

Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii spalam sub jet de apa rece.


Punem cartofii la fiert in apa cu sare pana intra usor furculita in ei.


Dupa ce au fiert cartofii ii scurgem de apa, pastram apa in care au fiert pentru ca vom subtia cu ea piureul (in locul laptelui la piureul clasic).


Peste cartofii scursi dar fierbinti adaugam margarina taiata bucati, mixam cartofii si adaugam apa scursa de pe cartofi pana obtinem consistenta dorita la piure.


Curatam ciupercile, ceapa si ardeii.


Punem 2-3 linguri de ulei in tigaie,lasam sa se incinga.


Calim ceapa tocata marunt 2-3 minute, adaugam ardeii taiati fasii, coditele ciupercilor taiate rondele si palariutele intregi.


Presaram boabele de mustar, sare si piper dupa gust, apoi lasam sa fiarba mancarea la foc foarte mic pana scade apa lasata de ciuperci.


Adaugam rosiile pasate, lasam sa scada putin, apoi presaram patrunjel verde tocat si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu legume la tigaie si piure de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Constelatialeu 1

02.12.2014, 19:43

Valeuuuuuuuuuuuuuu,da mult mai mananci,ai gatit pentru un regiment..

Rocsi 1

02.12.2014, 22:08

O bunatate de post!

Corinuta 1

02.12.2014, 22:29

vreau si eu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci La Tigaie