Biscuiti sarati (crackers) cu seminte

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de post, 18 Aug 2019 | 2015 vizualizari

 

Perfecti pentru gustare. Eu i-am folosit si ca suport pentru gargaritele pe care l-am dus la gradinita, la sfarsitul anului scolar. 
Deliciosi cu hummus sau iaurt cu Dukkah/ za'athar. 

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 cana faina
  • 1 1/2 cana faina integrala
  • 2 lingurite zahar
  • 1 lingurita sare
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 cana apa
  • Pentru topping: seminte de susan, fulgi de sare, seminte de mac
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti sarati (crackers) cu seminte:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.


Intr-un bol, se amesteca faina cu zaharul si sarea. Se adauga uleiul si apa si se amesteca pana se obtine un aluat omogen si usor lipicios.


Se presara suprafata de lucru cu putina faina si se intinde 1/2 din cantitatea de aluat, la grosimea dorita. Pentru gustare i-am facut mai subtiri, dar pentru gargarite ceva mai grosi pentru a nu se inmuia prea mult de la crema de branza.


Se amesteca ingredientele pentru topping si se presara deasupra. Cu sucitorul, se preseaza usor, astfel incat semintele sa nu cada de pe biscuiti.


Se taie biscuitii in forma dorita, cu un cutit, forma pentru prajituri sau un pahar. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se transfera pe o tava tapetata cu hartie de copt si presarata cu faina.


Se coc 12-15 minute in functie de marime si grosime.


Aluatul ramas se framanta iar si se reia procesul.


Se lasa la racit. Se pot pastra in recipient ermetic 3-5 zile.

TIPS-URI

1

Pentru gargarite am mai folosit crema de branza, rosii cherry, masline negre, frunze de chives pentru antene si putina ciocolata pentru buline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti sarati (crackers) cu seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

mihaelar63 1

26.08.2019, 00:45

Ce biscuitei buni !!! Ii poti asortacu ce doresti : branzica somon afumat , etc . Bravo

Rahela Velicu 1

09.09.2019, 23:31

gaby_gabytza 1

10.12.2019, 22:14

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Oua umplute cu pate de casa
  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Vinete aperitiv

de RODIMUR 7

ieri la 20:03

Gem de gutui cu lavanda

ieri la 16:45

Supa gulas la slow cooker Crock Pot

de katty 6

pe 19.10 la 19:48

Desert tort cu crema de mascarpone cu frisca si afine

de RODIMUR 7

pe 19.10 la 13:36

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv bruschetti cu mozzarella, rosii cherry si busuioc