Spanac cu sos de rosii

de Bucataras Medi in Mancaruri de post, 19 Iun 2013 | 1591 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac proaspat
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita rasa cu boia iute
  • 5-6 linguri cu ulei de masline
  • 200 ml supa de legume
  • sare
  • piper macinat
  • Pentru sosul de rosii
  • 3 -4 linguri ulei de masline
  • 4-5 rosii mari si zemoase
  • 200 ml suc de rosii
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1-2 catei de usturoi
  • 1 fir de rozmarin verde
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu sos de rosii:

Curatam spanacul, apoi il spalam sub jet de apa rece in mai multe ape.


Punem pe foc o oala cu apa in care adaugam o lingurita rasa de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca punem frunzele de spanac si le oparim timp de 2-3 min. Frunzele de spanac fiind foarte fragede nu trebuiesc tinute prea mult la oparit.


Scoatem spanacul oparit cu ajutorul unei palete intr-o sita si il lasam la scurs dupa care il tocam marunt cu ajutorul unui tocator de lemn. Aceasta operatie o putem face cu robotul, dar mie imi place mai mult cu tocatorul deoarece nu iese asa pastos. Intr-o tigaie mai inalta se pune uleiul la incins. Curatam si apoi taiem ceapa marunt si o punem la calit in uleiul incins. Usturoiul curatat il dam prin presa si il adaugam si pe el in tigaie. Lasam la calit dupa care adaugam circa 200 ml supa de legume si boiaua iute. Lasam sa dea intr-un clocot dupa care adaugam spanacul. Condimentam cu sare si piper dupa gust, amestecam bine si lasam pe foc mic circa 10-15 min. pana cand mancarea scade bine.


Separat ne ocupam de "confectionarea" sosului de rosii. Intr-o cratita in care am incins uleiul punem ceapa taiata marunt, usturoiul dat prin presa, rozmarinul si foaia de dafin. Acoperim cu un capac si lasam pe foc mic, la inabusit, circa 5 minute, astfel incat ceapa si usturoiul sa se inmoaie fara sa se rumeneasca. Se adauga rosiile decojite si taiate cubulete foarte mici si zaharul. Lasam sa fiarba pe foc circa 5 min dupa care adaugam sucul de rosii si lasam sa fiarba la foc mic pana ce sosul se ingroasa. Condimentam dupa gust cu sare si piper, indepartam foaia de dafin si crenguta de rosmarin.


Acest sos se poate pune peste spanac, amestecat si dat intr-un clocot tot amestecul sau poate fi servit separat, alaturi de spanac.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Rocsi 1

19.06.2013, 20:38

Arata bine dar las portia mea pentru cine papa spanac

Bunica 1

19.06.2013, 20:50

Ce prezentare frumoasa!

gaby_duceag 1

20.06.2013, 12:32

bun dar carne n-are?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare de spanac