Sarmalute cu opintici (ghebe)in oala de lut

de Rocsi in Mancaruri de post, 1 Dec 2010 | 13881 vizualizari

 

Sunt o nebunie...ti se topesc in gura....!!!!!

 

INGREDIENTE

  • pentru umplutura:
  • 5-6 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 gogosar
  • 1 cana orez
  • 1 castron opintici fierti
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • 4-5 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 2-3 linguri faina alba
  • pentru invelis :
  • 2 verze verzi(sau murata ,sau frunze de vita,,ce aveti...)
  • sare
  • bors
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu opintici (ghebe)in oala de lut:

Primul lucru pe care il facem este sa punem apa in oala de lut cu o seara inainte,si o lasati asa pana a2a zi,pentru ca asa o protejati mai bine si nu riscati sa se sparga.


Intai pregatim frunzele:


spalam varza bine si scoatem cotorul. Intr-o oala punem la fiert apa cu sare si bors. Cand incepe sa fiarba,punem si oparim frunzele de varza. Le scoatem intr-un bol si le lasam la racorit.


Umplutura:


curatam ceapa si o tocam marunt. Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Opinticii fierti si racoriti ii dam prin masina de tocat carne. Gogosarul il curatam de seminte si il dam pe masina de tocat carne. Intr-o tigaie punem mai mult ulei . Cand s-a incins dam focul la mic si punem ceapa si o inmuiem vreo 5 minute, apoi punem si morcovul si le mai lasam 5 minute, dupa care punem ghebele si gogosarul tocat , le lasam putin pe foc , iar la urma punem pasta de tomate si mai dam 2-3 fierturi. Toata acesta amestecatura o lasam putin la racorit.


Orezul il spalam bine in 3-4 ape calde. Punem orezul peste amestecatura cu ceapa ,condimentam cu sare si piper. Adaugam verdeata tocata(marar si patrunjel) si 2-3 linguri faina alba pentru a lega compozitia. Frunzele le taiem potrivite pentru sarmalute. Cotoarele frunzelor le tocam marunt si le punem pe fundul oalei de lut. Invelim sarmalutele si le asezam in oala. Deasupra mai tocam iar niste varza. Punem apa calda cu putin bors peste sarmalute(dar nu foarte mult bors pentru a nu le acri prea tare). Puneti oala in cuptor si dati foc. Focul cuptorului sa fie potrivit. Mai verificati din cand in cand sarmalutele.


Cand sunt gata,puneti pe o farfurie la racorit si serviti...


Au fost delicioase,,,,da au fost pentru ca nu mai sunt....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu opintici (ghebe)in oala de lut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Rocsi 1

04.12.2010, 11:20

onesta poate gasesti la un hipermarket ceva
da nadina mea draga sunt grozave

Cris2711 1

04.12.2010, 20:28

elena1988 1

11.02.2011, 15:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu linte si hribi