Tocanita de ciuperci, cu ardei copti

de RODIMUR in Mancaruri de post, 20 Apr 2019 | 1625 vizualizari

 

Se apropie sfârșitul Postului Mare, dar tot mai avem rețete de post, pe care le putem face cu legumele păstrate la congelator, sau cu trufandalele apărute în piețe. De această dată am asociat, într-o tocăniță gustoasă, ciuperci champignons cu ultima pungă de ardei copți din congelator. Mi s-a părut o foarte bună alegere pentru o rețetă cu acești ultimi ardei din recolta trecută. Iar mămăliguța caldă din farfurie m-a făcut să simt această tocăniță ca pe un răsfăț gustativ...

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de ciuperci champignons
  • 5 ardei copți, de la congelator
  • 2 cepe galbene
  • 5-6 căței de usturoi
  • 4-5 cepe verzi (doar codițele)
  • ulei de floarea soarelui pentru călit
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • 1 legătură de mărar
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci, cu ardei copti:

Ardeii copți se scot din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural.


Se curăță cepele galbene și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, până se înmoaie, în ulei suficient și la foc mic.


Se curăță ciupercile, se spală în câteva ape, se taie și se pun, cu 100 ml de apă în cratița cu ceapa și usturoiul, la foc mic, să fiarbă înăbușit.


Cât timp ciupercile fierb înăbușit, se spală și se taie rondele codițele de ceapă verde, se taie fâșii ardeii copți și se alege, se spală și se taie mărarul.


Când ciupercile s-au pătruns și lichidul a mai scăzut, se adaugă pasta de tomate, se amestecă și se mai lasă puțin pe foc. După 2-3 minute se adaugă ardeii copți tăiați fâșii și ceapa verde tăiată rondele.


Se condimentează cu sare și piper și după încă 2-3 minute pe foc (având grijă să nu se prindă de fundul vasului, căci sosul a scăzut mult) se ia cratița de pe foc, se presară mărar și se poate servi tocănița caldă, cu mămăliguță.

TIPS-URI

1

Scoateți din timp ardeii copți de la congelator, ca să se decongeleze natural.

2

Puteți folosi la tocăniță, în loc de apă, zeama pe care o lasă ardeii, când se decongelează.

3

Nu prăjiți tare ceapa și usturoiul, ca să nu se ardă și să devină amare.

4

Spălați ciupercile curățate în câteva ape și apoi fierbeți-le înăbușit, cu ceapa și usturoiul.

5

Condimentul natural cel mai potrivit pentru ciuperci este mărarul, dar cine nu-l agreează, poate folosi pătrunjel tocat.

6

Nu este obligatoriu să folosiți ciuperci champignons, ci ceea ce aveți la îndemână și vă place. Totuși, este bine ca ciupercile să fie proaspete, nu din conservă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci, cu ardei copti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

RODIMUR 1

22.04.2019, 20:27

Mulțumesc frumos, Daniela!

dantes 1

25.04.2019, 08:32

Gustoasa!

RODIMUR 1

25.04.2019, 09:03

Îți mulțumesc frumos, Dantes, pentru apreciere!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chiftele in aluat
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu portocale, rom si stafide

de katty 6

ieri la 22:06

Supa de gaina, cu galuste de gris

de RODIMUR 7

ieri la 20:54

Napolitana cu crema de ciocolata si cafea

de katty 6

ieri la 19:55

Tagliatelle cu fructe de mare

de oanapl 6

ieri la 19:36

Mancare de spanac cu carne de pui

de katty 6

ieri la 19:25

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu ciuperci