Legume caramelizate la cuptor

de simona72 in Mancaruri de post, 20 Mar 2013 | 9401 vizualizari

 

Avind in vedere ca suntem in post, am incercat o reteta pe care o vazusem mai demult la tv , dar nu am avut prilejul sa o fac. Merge de minune asa simpla sau ca si garnitura...

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi dulci
  • 2 sfecle rosii
  • 2 morcovi
  • 2 cepe mari rosii
  • o capatina usturoi
  • patrunjel proaspat
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • o lingurita cimbru uscat
  • o lingura sirop de agave sau miere
  • zeama de la o jumatate lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume caramelizate la cuptor:

Legumele se spala, se curata de coaja, se taie cuburi ceva mai mari si se pun intr-un vas termorezistent uns cu o lingura de ulei. Peste legume punem 2 linguri ulei de masline, sare, piper,cimbrul, siropul de agave sau mierea. Amestecam legumele si toate condimentele cu o lingura, iar la final punem si capatina de usturoi asa intreaga. Dam vasul la cuptorul incins la 200 grade si le lasam sa se patrunda legumele cam 30 minute, eu am scos vasul din cuptor, le-am mai amestecam odata si le-am mai dat 10 minute.


Patrunjelul l-am tocat marunt, l-am pus intr-un bol, am mai adaugat putina sare, zeama de lamaie, o lingura de ulei masline, am strins bine de capatina de usturoi care s-a facut la cuptor, iar miezul l-am pus in bol peste celelalte. Le-am amestecat bine pe toate si le-am turnat peste legumele din vas. Le-am mai amestecat inca odata pe toate si gata mincarica.


Pofta buna!!!!

 

TIPS-URI

1

cartofii se pot inlocui cu dovleac de placinta

2

este o combinatie delicioasa, legume dulci usor acrisoare

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume caramelizate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Corinuta 1

20.03.2013, 22:16

Foarte buna ideea!

Valclaudia 1

08.11.2013, 10:59

babi5 1

14.12.2014, 19:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post in foi de vita