Mancare de spanac, cu carnati

de Nepotii_si_bunica in Mancaruri de legume, 26 Feb 2020 | 3996 vizualizari

 

Mie imi place foarte mult spanacul si aceasta este reteta pe care eu o prepar de foarte mult timp. Imi place si asa gol, cateodata insa mai prajesc un ou ochi sau un carnati, ca reteta de fata.

 

INGREDIENTE

  • 500 g spanac (congelat am avut)
  • 3 lg ulei de flaorea soarelui
  • 1 lg rasa cu faina alba
  • cca 200 ml lapte fierbinte
  • 2 catei de usturoi
  • sare dupa gust
  • smantana dupa gust
  • 1 buc carnati
  • cativa fulgi de chilli
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de spanac, cu carnati:

Scoatem spanacul de la congelator si il lasam sa se dezghete.

Intr-o craticioara punem uleiul la incins apoi punem faina. Amestecam sa nu se arda apoi punem spanacul. Amestecam in continuare apoi turnam laptele fierbinte, amestecand sa se omogenizeze. In functie de cat de consistenta vrem sa fie mancarea, punem mai mult sau mai putin lapte.Lasam sa fiarba cateva minutele, adaugam si sare dupa gust iar la final punem usturoiul pisat. Mai lasam sa dea 2-3 clocote si luam de pe foc.

Carnatul il taiem rondele si le prajim in putin ulei pe ambele parti.

Se servesc impreuna cu fulgi de chilli presarati deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca spanacul este proaspat, se opareste mai intai.

2

Cantitatea de lapte difera in functie de cat de consistenta doriti sa fie mancarea de spanac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac, cu carnati" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu spanac