Tian de legume

de Julie in Mancaruri de legume, 29 Iul 2011 | 2537 vizualizari

 

Tian de legume dupa o reteta frantuzita de Laura Calder.
Se prepara intr-un vas rotund, din lut, mai inalt si mai mare in partea de sus, care se numeste tian, de unde si denumirea preparatului. Se poate gati insa si intr-un vas rotund, normal. Tian de legume contine felii fine de dovlecei, vinete, rosii, ceapa si usturoi, gatite lent in cuptor, pana la punctul de topire.
O mancare de vara, colorata, gustoasa si sanatoasa, care se poate servi fierbinte sau rece, ca atare sau alaturi de carne ori peste la gratar.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel,
  • 1 vanata,
  • 5-6 rosii,
  • 1 ceapa, 
  • 4 catei de usturoi,
  •  branza,
  • sare, piper,
  • cimbru,
  • busuioc,
  • ulei de masline.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tian de legume:

Dovlecelul si vanata se curata de coaja si se taie in felii subtiri. Vanata poate fi lasata si cu tot cu coaja. Rosiile se taie in felii mai groase. Ceapa se taie pestisori. Usturoiul se taie feliute subtiri. Se caleste ceapa in o lingura cu ulei, pana se inmoaie. Se adauga usturoiul si se mai lasa la calit inca 1-2 minute. Amestecul se intinde pe fundul unui vas rotund de yena. Deasupra se aseaza legumele, in straturi alternante, in forma de evantai.
Fiecare strat de legume se presara cu sare, piper, cimbru si busuioc verde. Se stropeste totul cu 1-2 linguri ulei, se acopera vasul cu capac sau cu folie de aluminiu si se introduce in cuptor pentru 40 minute. Se inlatura capacul sau folia, se adauga deasupra branza taiata in cuburi mici si se mai lasa la cuptor inca 10-15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tian de legume" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Exotica cu smochine, rodie si caramel

ieri la 14:11

Reteta de lemon cake, in stilul meu

pe 30.09 la 22:51

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2064 puncte

Rocsi

1874 puncte

oanapl

1159 puncte

Gherca Daniela

1136 puncte

Bya Ralu

1124 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti