Gratin de vinete cu brânză sărată

de Catalina L in Mancaruri de legume, 2 Sep 2018 | 2183 vizualizari

 

O reteta autentica, dintr-o carte adusa din Sicilia.
Am folosit branza ricotta sarata, puteti folosi telemea de oaie scursa.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/07/gratin-de-vinete-cu-branza-ricotta.html

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete - 600 g
  • 300 g sos de rosii cu masline
  • 125 g de mozzarella
  • 100 g de brânză Ricotta sărată (telemea de oaie)
  • origan uscat
  • 1 catel de usturoi
  • 2 felii de rosii uscate
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ou
  • 5 cl de lapte
  • 2-3 linguri de pesmet
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de vinete cu brânză sărată:

Taiati vinetele in felii de 1 cm grosime.  

In mod normal trebuie prajite in ulei, eu am ales sa le gatesc la cuptor.

Cu un penson ungeti fiecare felie cu ulei de masline, sarati.Puneti-le pe o tava acoperita cu hartie de copt.

Dati la cuptor timp 15 minute in cuptorul incalzit la 200°C, intoarceti -le si gatiti inca 15 minute.

Intr-un plat de gratin uns, puneti pe fund usturoiul tocat marunt.

Alternati apoi : felii de vinete, sos de rosii, mozzarella taiata , rosii uscate taiate marunt si brânză Ricotta sărată data pe razatoare.

Repetati inca o data straturile.

Bateti oul cu laptele si pesmetul.

Varsati deasupra si presarati origan.

Dati la cuptorul incalzit la 200°C timp de 20 minute.

TIPS-URI

1

nu ezitati sa faceti mai mult pentru a avea 3-4 straturi sau puneti intr-o forma mai mica (a mea era de 25/25 cm).

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de vinete cu brânză sărată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Catalina L 1

04.09.2018, 16:53

am o reteta de musaca greceasca cu sos alb dar n-am publicat-o inca, n-am reteta turceasca , te pup Simona

Rocsi 1

05.09.2018, 18:13

O reteta faina, numai buna de pregatit acum!

Satisfyyourcravings 1

08.09.2018, 16:53

Super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata Caprese