Mini-dovlecei umpluti

de RuxyRux in Mancaruri de legume, 13 Iun 2012 | 1626 vizualizari

 

Cu ciuperci si orez salbatic, o mancare vegetariana delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Mini-dovlecei
  • se mai pot umple si ardei si dovlecel mai mare dupa dorinta(in total 6 bucati)
  • 3 bucati ciuperci mai mari
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 morcov
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ceapa verde( mare)
  • 2 rosii bine coapte
  • pasta de rosii dupa gust
  • sare
  • piper
  • 1/2 cana de orez salbatic
  • 1/4 cana de stafide
  • 1 lingura de zahar( daca sosul nu este destul de dulce)
  • 2 linguri ulei de masline
  • apa( 300 ml- o cana mare)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-dovlecei umpluti:

Orezul salbatic apoi se spala se scurge. Rosiile se dau pe razatoare si se vor amesteca in compozitie.


Se curata in interior( se scobesc cu o lingura) dovleceii, ardeii. Ii frecam cu putina sare in interior.


Ceapa se toaca, morocovul se rade, verdeata se spala si se taie marunt. Curatam ciupercile si le taiem bucati mici. taiem si ardeiul. Stafidele se pregatesc. Avem doua variante.


Prima varianta( pe care am ales-o eu) si cea mai sanatoasa este amestecarea ingredientelor, potrivirea gustului de sare si piper si apoi umplerea dovleceilor.


A doua varianta ( pentru unele persoane mai gustoasa), se trag la tigaie in putin ulei de masline toate ingredientele pana se inmoaie, se potriveste gustul de sare si piper si se umplu dovleceii.


Se ia o tava de Jena si se toarna compozitia ramasa de la umplerea dovleceilor( mie mi-a ramas), se mai adauga pasta de rosii dupa gust, apa si uleiul de masline, apoi potrivim si gustul , sare piper si gata dam la cuptor pentru o ora.


Eu intai am tinut o jumate de ora deasupra pe aragaz apoi am mai dat o jumatate de ora la cuptor.


Sunt deliciosi, ii putem servi cu o lingura de iaurt alaturi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

roxanabucataras 1

14.06.2012, 08:25

deosebit, as manca si eeeeeeu

alinutzika 1

14.06.2012, 22:32

suuuper arata!

RuxyRux 1

03.08.2012, 19:53

Multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti cu branza