Mini-dovlecei umpluti

de RuxyRux in Mancaruri de legume, 13 Iun 2012 | 3806 vizualizari

 

Cu ciuperci si orez salbatic, o mancare vegetariana delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Mini-dovlecei
  • se mai pot umple si ardei si dovlecel mai mare dupa dorinta(in total 6 bucati)
  • 3 bucati ciuperci mai mari
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 morcov
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ceapa verde( mare)
  • 2 rosii bine coapte
  • pasta de rosii dupa gust
  • sare
  • piper
  • 1/2 cana de orez salbatic
  • 1/4 cana de stafide
  • 1 lingura de zahar( daca sosul nu este destul de dulce)
  • 2 linguri ulei de masline
  • apa( 300 ml- o cana mare)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-dovlecei umpluti:

Orezul salbatic apoi se spala se scurge. Rosiile se dau pe razatoare si se vor amesteca in compozitie.

Se curata in interior( se scobesc cu o lingura) dovleceii, ardeii. Ii frecam cu putina sare in interior.

Ceapa se toaca, morocovul se rade, verdeata se spala si se taie marunt. Curatam ciupercile si le taiem bucati mici. taiem si ardeiul.  Stafidele se pregatesc. Avem doua variante.

Prima varianta( pe care am ales-o eu) si cea mai sanatoasa este amestecarea ingredientelor, potrivirea gustului de sare si piper si apoi umplerea dovleceilor.

A doua varianta ( pentru unele persoane mai gustoasa), se trag la tigaie in putin ulei de masline toate ingredientele pana se inmoaie, se potriveste gustul de sare si piper si se umplu dovleceii.

Se ia o tava de Jena si se toarna compozitia ramasa de la umplerea dovleceilor( mie mi-a ramas), se mai adauga pasta de rosii dupa gust, apa si uleiul de masline, apoi potrivim si gustul , sare piper si gata dam la cuptor pentru o ora.

Eu intai am tinut o jumate de ora deasupra pe aragaz apoi am mai dat o jumatate de ora la cuptor.

Sunt deliciosi, ii putem servi cu o lingura de iaurt alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

roxanabucataras 1

14.06.2012, 08:25

deosebit, as manca si eeeeeeu

alinutzika 1

14.06.2012, 22:32

suuuper arata!

RuxyRux 1

03.08.2012, 19:53

Multumesc mult

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti