Dovlecei pane cu mujdei de usturoi

de -Miti- in Mancaruri de legume, 27 Iul 2012 | 4651 vizualizari

 

Sa nu ziceti ca nu se vede ca doua saptamani am mancat romaneste. Si ce bine a mers cu niste mamaliguta...v-am zis ca am reusit sa fac rost de un ceaunel?

 

INGREDIENTE

  • Pentru dovlecei pane:
  • 2 dovlecei
  • 2 oua
  • 125 gr faina (mai adaugati daca e nevoie)
  • 2 linguri de apa rece
  • sare
  • piper negru,proaspat macinat
  • Pentru mujdei:
  • 1 capatana de usturoi
  • 50 ml ulei
  • 25 ml apa minerala sau plata
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei pane cu mujdei de usturoi:

Dovleceii se spala si se usuca. Eu nu ii curat de coaja,dar daca va place fara ii puteti decoji.Se taie rondele.


Ouale se bat cu apa rece,putina sare si piper. Faina se pune intr-o farfurie si se amesteca cu putina sare si piper.


Intre timp se infierbanta o tigaie si cand e fierbinte se adauga ulei. Rondelele se dau prin ou,apoi prin faina si se prajesc,avand grija sa nu punem prea multe in tigaie si sa lasam loc intre ele. Cand s-au rumenit pe o parte se intorc si pe cealalta si se scot pe servetele absorbante.


Pentru mujdei,decojim cateii de usturoi si ii pisam,cu putina sare. Adaugam usturoiul putin cate putin si frecam ca la maioneza. La sfarsit,adaugam cate putin apa,pana obtinem consistenta dorita.


Se consuma deindata cu mamaliga.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei pane cu mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer facial

- 15 %
119.99 lei
101.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

lilik 1

29.07.2012, 18:29

merlin 1

06.09.2012, 08:09

fara mujdei sunt aproape de neconceput

heera 1

19.07.2013, 17:10

delicios!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

katty

8550 puncte

Rocsi

6580 puncte

noiinbucatarie

3960 puncte

RODIMUR

3250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cheesecake cu Pomelo
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei cu usturoi