Ciulama de ciuperci

de Zamfira in Mancaruri de legume, 4 Mar 2013 | 10549 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci (2 conserve de ciuperci)
  • 2 cepe
  • 1-2 ardei kapia sau ardei gras
  • 5 catei de usturoi
  • 2 lingurite de boia dulce
  • 3 linguri bulion
  • 3 linguri faina
  • 200 ml smantana
  • 1 legatura patrunjel verde
  • ulei
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

Curatam ciupercile si legumele (se pot folosi ciuperci din conserva si ardei de la congelator). Tocam ceapa marunt, calim in ulei si adaugam boia dulce. Adaugam ciupercile feliate, ardeiul tocat marunt. Lasam sa fiarba fara apa pentru ca legumele lasa apa. Dupa 10 minute putem adauga un pahar de apa (doar cat sa acopere usor mancarica), adaugam si bulionul.

Pisam usturoiul, iar patrunjelul il tocam marunt. Dupa o fierbere 30-35 minute adaugam usturoiul. Amestecam faina cu smantana si o aducem la temperatura mancarii, adaugand incet, incet din zeama fierbinte peste smantana, apoi fierbem totul impreuna inca 2-3 minute. In final adaugam patrunjel verde tocat.

Putem servi cu mamaliguta fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

susu 1

10.03.2013, 11:47

arata foarte bine, ce culoare minunata are

adry88 1

26.10.2013, 10:55

place mult

adela_64 1

26.10.2013, 15:18

Inghit in sec. Cred ca e o bunatate ! La favorite cu ea.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de ciuperci