Mancare de urzici

de Ela68 in Mancaruri de post, 4 Mar 2013 | 6114 vizualizari

 

Cunoastem cu totii beneficiile urzicilor. Din pacate, nu multa lume apreciaza proprietatile lor vindecatoare.
Acestea trebuiesc culese numai din zone nepoluate, nu de la marginea drumului sau de langa casa, din locuri unde ar putea contine substante daunatoare.
Printre nenumaratele beneficii, urzicile elimina anemia, stimuleaza metabolismul, ajuta la detoxifierea organismului.
Asadar, cat le gasim la padure, sa ne bucuram de existenta lor.

 

INGREDIENTE

  •  12 gramajoare de urzici ( cam 2 pungute , pline )
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de faina
  • 100 ml ulei
  • 1 capatana de usturoi
  • sare
  • 1/2 lingurita Mirodenia ( Fuchs )
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de urzici:

Urzicile se curata si se spala in mai multe ape. Se pune o oala mare pe foc sa fiarba si cand da in clocot se adauga  urzicile. Lasam la fiert 15 minute dupa care le strecuram. Pastram 2 cani cu zeama.

Tocam ceapa si o punem la calit cu sare. Eu am adaugat si o jumatate de lingurita de Mirodenia de la Fuchs.

Tocam urzicile ( sau le dam prin masina de tocat daca vream sa ne iasa fine, ca un piure ) si le adaugam peste ceapa calita. Incepem sa adaugam din zeama pe care am oprit-o. Alternam cu faina si amestecam rapid, sa nu se prinda de oala. Pe masura ce amestecam, urzicile  incep sa devina cremoase. In cazul in care zeama oprita nu este suficienta, putem adauga lapte.

Maruntim usturoiul cu ajutorul aparatului si-l adaugam peste urzici. Cu cat procesul de amestecare este mai intens, cu atat obtinem urzici cremoase si fine. Le-am tinut pe foc maxim 15 minute, atat cat sa fie faina fiarta.

Le servim cu mamaliguta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de urzici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Mancare de urzici-0
Mancare de urzici-1
Mancare de urzici-2
Mancare de urzici-3
Mancare de urzici-4

COMENTARII (12)

Rocsi

Rocsi 1

04.03.2013, 19:38

Foarte sanatoase, dar tare nu-mi plac deloc!

Ela68

Ela68 1

04.03.2013, 19:39

esti simpatica Rocsi

Teo

Teo 1

19.03.2013, 22:00

mor dupa ele...!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!