Sarmale de post cu ciuperci

de gaby_gabytza in Mancaruri de post, 5 Apr 2019 | 485 vizualizari

 

retete de post creative

 

INGREDIENTE

  • 350 g orez
  • 4 cepe
  • 1 ardei rosu
  • 600 g ciuperci
  • patrunjel
  • sare
  • boia de ardei dulce
  • condimente sarmale
  • 250 ml ulei
  • bulion
  • 5 linguri faina
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post cu ciuperci:

Curatam ceapa si ardeiul, le spalam si le tocam marunt. Eu am avut ciuperci la congelator gata fierte, le-am scos de la congelator sa se dezghete dupa care le-am bagat la robot de le-am tocat.


Orezul il curatam de impuritati.


Intr-un bol mai mare amestecam orezul,ciupercile si ceapa.Adaugam uleiul,faina si 3 linguri de bulion.Amestecam din nou bine toate in bol


Condimentam cu sare,boiaua de ardei si condimentele de sarmale dupa gust.La sfarsit adaugam o legatura de patrunjel spalat si tocat marunt.


Pregatim frunzele de sarmale si incepem infasurarea aluatului in frunze.


Intr-o oala de lut punem coatoarele de la frunze pe fundul oalei si incepem sa asezam sarmalele.La mijloc adaugam 2-3 linguri de bulion dizolvat in 200 ml apa,dupa care asezam in continuare sarmelele.


Dupa ce am terminat de asezat sarmalele in oala deasupra le acoperim cu cateva frunze de varza.


In 100 ml apa am dizolvat o lingurita de bors magic ca sa fie un pic acrute sarmalutele.


Daca nu sa umplut oala cu apa mai adaugam cat sa acopere sarmalele si frunzele de deasupra.


Dam la cuptor la foc mediu cca 2 ore dar mai incercam ca sa fim siguri ca a fiert frunza de varza

 

TIPS-URI

1

nu mai adaugati apa chiar daca a scazut e de ajuns cat am pus la inceput

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mirela0911 1

06.04.2019, 14:40

Bune sarmale!

Rocsi 1

06.04.2019, 20:00

Sunt foarte, foarte gustoase!

Panacris 1

06.04.2019, 21:19

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sos garam masala
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in foi de vita-de-vie cu ghebe (de post)