Sarmale de post cu ciuperci

de gaby_gabytza in Mancaruri de post, 5 Apr 2019 | 2756 vizualizari

 

retete de post creative

 

INGREDIENTE

  • 350 g orez
  • 4 cepe
  • 1 ardei rosu
  • 600 g ciuperci
  • patrunjel
  • sare
  • boia de ardei dulce
  • condimente sarmale
  • 250 ml ulei
  • bulion
  • 5 linguri faina
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post cu ciuperci:

Curatam ceapa si ardeiul, le spalam si le tocam marunt. Eu am avut ciuperci la congelator gata fierte, le-am scos de la congelator sa se dezghete dupa care le-am bagat la robot de le-am tocat.

Orezul il curatam de impuritati.

Intr-un bol mai mare amestecam orezul,ciupercile si ceapa.Adaugam uleiul,faina si 3 linguri de bulion.Amestecam din nou bine toate in bol

Condimentam cu sare,boiaua de ardei si condimentele de sarmale dupa gust.La sfarsit adaugam o legatura de patrunjel spalat si tocat marunt.

Pregatim frunzele de sarmale si incepem infasurarea aluatului in frunze.

Intr-o oala de lut punem coatoarele de la frunze pe fundul oalei si incepem sa asezam sarmalele.La mijloc adaugam 2-3 linguri de bulion dizolvat in 200 ml apa,dupa care asezam in continuare sarmelele.

Dupa ce am terminat de asezat sarmalele in oala deasupra le acoperim cu cateva frunze de varza.

In 100 ml apa am dizolvat o lingurita de bors magic ca sa fie un pic acrute sarmalutele.

Daca nu sa umplut oala cu apa mai adaugam cat sa acopere sarmalele si frunzele de deasupra.

Dam la cuptor la foc mediu cca 2 ore dar mai incercam ca sa fim siguri ca a fiert frunza de varza

TIPS-URI

1

nu mai adaugati apa chiar daca a scazut e de ajuns cat am pus la inceput

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu ciuperci