Ela68

2

Bucataras
junior

CACIULATI

Bucataras din 27.09.2011

RETETE236
PRIETENI228
Retete

Desert tort Pralina-Ciocolata

In Torturi la 9 Mai 2019

Mod de preparare pasta de praline : 1. Puneti intr-o tigaie la foc mic toate ingredientele si amestecati continuu cu o lingura pana ce zaharul se topeste si adera la alune. Cand s-a racit, puneti amestecul intr-un robot cu lama S si lasati cateva minute pana obtineti o pasta. Pastrati-o...

Tarta cu linte rosie

In Mancaruri de legume la 19 Mar 2019

1. Intr-un vas de doi litri puneti la calit cu o lingura de ulei ceapa, usturoiul, telina apio si morcovii. Lasati la calit 10 minute, apoi adaugati pudra de curry si mai gatiti inca un minut. 2. Adaugati lintea si stock-ul de legume si lasati sa fiarba la foc mic 20 de minute pana ce legumele...

Chiftele din ovaz si quinoa

In Mancaruri de post la 11 Mar 2019

1.  Tocati ceapa marunt si caliti-o in ulei de masline cu putina sare, adaugati apoi morcovul si pastarnacul maruntite si lasati pana se inmoaie.  2. Curatati o vanata de coaja, taiati-o cubulete si caliti-o in putin ulei de masline la care ati adaugat usturoiul maruntit. 3....

Desert tort Sumegi

In Torturi la 3 Dec 2018

Mod de preparare blat: 1. Bateti albusurile cu un praf de sare, apoi adaugati treptat zaharul pana ce bezeaua devine lucioasa si ferma. 2. Adaugati cacaua si nuca in ploaie, amestecand usor cu un tel pana la inglobare. 3 .Tapetati o tava cu hartie de copt, eventual unsa cu putin unt,...

Tarta cu ciuperci si carne de curcan

In Curcan la 3 Mai 2018

Mod de preparare crusta : 1. Amestecati untul rece taiat cubulete cu faina si praful de copt, adaugati oul batut, smantana, sarea si apa si framantati pana obtineti o coca omogena ce se dezlipeste de pe maini. Inveliti in folie alimentara si dati la rece 30 minute. Mod de preparare...

Desert tort Ferrero Rocher

In Torturi la 5 Apr 2018

Mod de preparare blat : Bateti ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Amestecati faina, cacaua, praful de copt si alunele macinate, apoi combinati-le cu ouale batute. Tapetati cu unt si hartie de copt o forma de 23 cm si turnati aluatul. Coaceti 40 minute la...

Pulpe de rata la cuptor

In Rata la 26 Mar 2018

1. Spalati si uscati bine pulpele cu un prosop de bucatarie. 2. Presarati cu sare pe toate partile si asezati pulpele intr-un vas, cu pielea in jos. 3. Adaugati apa, sucul de portocale, coniacul si Mirodenia. Apoi usturoiul in coaja, taiat transversal si stropiti cu ulei. Aranjati ramurelele...

Desert tort cu portocale rosii

In Torturi la 22 Mar 2018

Mod de preparare blat: 1. Amestecati cacaua cernuta cu zaharul, nuca macinata si turnati peste ele apa clocotita. 2. Puneti la foc mic si tineti 2-3 minute. Lasati la racit si incorporati pe rand cate un galbenus, apoi albusurile batute spuma. Impartiti compozitia in doua. 3. Tapetati cu...

Desert tort cu ciocolata si crema de lamaie

In Torturi la 23 Feb 2018

Mod de preparare blat : 1. Intr-o cratita cu fund dublu, puneti la foc mic, ciocolata rupta in bucati, cafeaua si untul. Cand ciocolata s-a topit, dati deoparte si lasati la racit. 2. Mixati ouale cu un praf de sare, adaugati zaharul in ploaie si continuati sa amestecati pana ce acestea isi...

Snitel crocant cu tarate de ovaz

In Curcan la 15 Feb 2018

1. Amestecati condimentele cu taratele de ovaz. 2. Taiati fasii carnea, dati-o cu sare si treceti-o prin ou batut, apoi prin amestecul de condimente. 3. Asezati intr-o tava o folie de copt, puneti snitelele si coaceti in cuptorul preincalzit cam 40-50 minute, la 180 grade C. 4. Le puteti...

Plachie de caras

In Crap / Caras la 16 Ian 2018

Curatam pestele de solzi, il spalam foarte bine si-l dam cu sare. Il portionam, apoi il tavalim prin faina si-l prajim, cat sa prinda o crusta subtire.  Separat, pregatim sosul: calim ceapa taiata fideluta, adaugam ardeiul taiat julien si usturoiul presat. Adaugam rosiile decojite si...

Desert tort festiv Orange-Chocolate

In Torturi la 16 Ian 2018

Mod de preparare blat de ciocolata: 1. Preincalziti cuptorul la 180⁰C. 2. Topiti ciocolata la Bain-Marie, dati deoparte si lasati-o sa se raceasca. 3. Mixati untul cu jumatate din cantitatea de zahar si cacao pana amestecul devine cremos. 4. Adaugati galbenusurile si oul pe rand,...

Desert tort Coffe-Caramel

In Torturi la 8 Dec 2017

Mod de preparare blat: Incalzim Nutella la microunde cat sa fie fluida, adaugam galbenusurile pe rand, amestecand dupa fiecare, apoi, cu grija, incorporam albusurile batute spuma. Prajim putin alunele si le dam coaja jos, le macinam si le adaugam in crema de Nutella. Urmeaza faina, praful...

Desert cheesecake inimos cu sos de afine

In Torturi la 12 Aug 2017

1. Preincalzim cuptorul la 150 grade Celsius. Amestecam biscuitii macinati in blender cu untul topit si racit, ii punem intr-o forma cu diametrul de 22 cm si presam bine compozitia pana rezulta un strat uniform. Punem la cuptor zece minute, apoi scoatem si lasam la racit. 2. Pentru umplutura...

Desert tort pralinat cu trufe

In Torturi la 18 Mai 2017

Mod de preparare blat ciocolata : Topim ciocolata la Bain-Marie, adaugam untul, zaharul si omogenizam. Adaugam ouale pe rand, amestecand cu grija dupa fiecare, apoi sarea, vanilia si alunele. Tapetam forma cu hartie de copt si unt si turnam compozitia. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180...

Spring Rolls

In Mancaruri de post la 20 Apr 2017

Curatam radacinoasele de coaja si le taiem julienne. Ceapa o spalam si o taiem bucatele de 1 cm, la fel si ardeiul gras, il taiem fasiute  Le punem la calit in putin ulei 10-15 minute.  Ciupercile curatate si taiate, le calim separat pana ce apa lasata se evapora.  Combinam apoi...

Cheesecake Padurea Neagra

In Torturi la 15 Feb 2017

Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. Amestecam biscuitii macinati in blender cu untul topit si racit, ii punem intr-o forma cu diametrul de 22 cm si presam bine compozitia pana rezulta un strat uniform. Punem la cuptor zece minute, apoi scoatem si lasam la racit.  Intre timp, punem...

Prajitura din foi cu miere si nuca

In Prajituri la 3 Feb 2017

Mod de preparare foi : 1. Amestecam intr-o cratita cu fund dublu oul, zaharul, mierea, untul, bicarbonatul si laptele. Punem la foc mic si amestecam cu un tel pana compozitia se ingroasa.  2. Turnam peste amestecul caldut faina si nuca macinata. 3. Punem aluatul pe blatul uns cu...

Inghetata de zmeura

In Dulciuri la 5 Aug 2016

1. Zmeura se spala, se lasa la scurs in sita si se mixeaza in blender pana se obtine un piure fin. Se strecoara cu ajutorul unei site cu ochiuri mici astfel incat sa eliminam samburii. Toate celelalte ingrediente trebuie sa fie tinute la frigider inainte de folosire. 2. Intr-un bol...

Tarta cu zucchini

In Aperitive / Garnituri la 26 Iul 2016

1. Spalam zucchini, ii stergem si ii taiem felii subtiri, de aceeasi grosime.  2. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugam galbenusurile, apoi untul topit si racit, laptele, faina si praful de copt ( amestecate in prealabil ) si...

Tort Coffe Chocolate

In Torturi la 6 Iul 2016

Mod de preparare blat ciocolata: 1. Topim ciocolata la Bain-Marie, adaugam untul, zaharul si omogenizam.  2. Adaugam ouale pe rand, amestecand cu grija dupa fiecare , apoi sarea, vanilia , faina si nucile  3. Tapetam forma cu hartie de copt si unt si turnam compozitia. Coacem in...

Tort Green Joy

In Torturi la 22 Iun 2016

Mod de preparare Blat Joconde :   1. Mixam ouale intregi cu indulcitorul pana isi dubleaza volumul, adaugam apoi fisticul si omogenizam.  2. Separat, batem albusurle cu un praf de sare si o lingura de Greensugar si turnam peste amestecul de fistic. Amestecam usor cu ajutorul unui...

Chiftelute de dovlecei

In Mancaruri de legume la 21 Iun 2016

1. Curatam dovleceii de coaja, ii dam pe razatoarea cu gauri mari si persaram sare. Lasam 15 minute sa-si lase apa, apoi ii stoarcem bine si ii punem intr-un castron. 2. Adaugam peste acestia ceapa tocata marunt, usturoiul dat prin presa, branza si morcovul date prin razatoarea cu gauri mici....

Sandwich gustos, sanatos si satios

In Sandvisuri la 13 Mai 2016

Asezam pe feliile de paine avocado curatat de coaja si taiat felii. Deasupra punem rosiile taiate felii. Turnam deasupra un firicel de ulei. Presaram oregano si punctam cateva picaturi de otet balsamic.  Sare, numai cine doreste.  

Cheescake cu portocale

In Dulciuri la 16 Apr 2016

 1. Biscuitii se faramiteaza intr-un blender si se amesteca cu untul topit si racit. Se tapeteaza cu hartie de copt o forma cu fund detasabil cu diametrul de 20 cm, se toarna amestecul si se preseaza cu o lingura, astfel incat sa fie distribuit in mod egal. Se lasa 30 minute la frigider....

Sos Tzatziki

In Clasice la 29 Mar 2016

1. Decojim castravetii si ii dam jumatate pe razatoarea cu gauri mici si jumatate pe razatoarea cu gauri mari. Ii punem intr-o strecuratoare si presaram sare peste ei. Ii lasam la scurs cinci munite si ii presam cu o lingura astfel incat sa se elimine cat mai mult din apa.  2. Punem intr-un...

Tort Bunica

In Torturi la 14 Mar 2016

1. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul, apoi se adauga nucile macinate, cacaoa si pesmetul. Separat se bat albusurile cu zaharul si cand s-a format bezeaua, omogenizam usor cu amestecul de galbenusuri. Coacem in cuptorul preincalzit intr-o forma tapetata cu unt si...

Crutoane cu usturoi negru

In Vegan / Raw vegan la 29 Feb 2016

Am pasat cu fruculita trei catei usturoi negru si patru catei din cel alb, clasic, dat prin presa. Putina sare desupra si inmultit cu putin ulei, Cu acest sos stropim crutoanele abia scoase din cuptor. 

Tort Napoleon

In Torturi la 24 Feb 2016

Mod de preparare foi  (12 buc): 1. Taiem untul rece cubulete si-l amestecam cu faina. Va rezulta un aluat nisipos. 2. Batem ouale intr-un castron si adaugam sarea, otetul, coniacul si apa. Turnam peste amestecul de faina si framantam aluatul pana obtinem o compozitie ce nu se lipeste...

Orez aromat cu dovleac

In Mancaruri de legume la 16 Feb 2016

1.  Curatam dovleacul de coaja, apoi il taiem cubulete de 1 cm. 2.  Zdrobim usturoiul si il punem la calit in ulei doua, trei minute, apoi adaugam dovleacul si continuam sa amestecam. Potrivim de sare. 3.  Separat, dupa ce spalam orezul, il punem la fiert cu putina sare ,...

Afisate 1 - 30 din 236 retete    

Postari recente

publicat la 09.05.2019

Desert tort Pralina-Ciocolata

publicat la 19.03.2019

Tarta cu linte rosie

publicat la 11.03.2019

Chiftele din ovaz si quinoa

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Asigură-te că partenerul îţi împărtăşeşte sentimentele. Atâta vreme cât încerci să experimentezi cu el lucruri noi şi nu-l iei peste picior, sunt şanse mari ca el să fie la fel de fericit ca tine

 
 
 
Retete preferate
Năsturei

Voturi:32

Hachis Parmentier

Voturi:27

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 29

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]