Chiftelute de dovlecei

de Ela68 in Mancaruri de legume, 21 Iun 2016 | 4842 vizualizari

 

Am facut aceste chiftelute de nenumarate ori, insa, doar acum am reusit sa le postez. Sunt delicioase si parca niciodata indeajuns. Tocmai de aceea, le putem repeta ori de cate ori avem pofta.

Le puteti servi cu sos Tzatziki

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mari
  • 1 morcov ( optional )
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 150 gr branza de capra ( sau Feta )
  • 1 legatura marar
  • sare, piper
  • 2 oua
  • 2 linguri pesmet pentru compozitie
  • pesmet pentru crusta
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei:

1. Curatam dovleceii de coaja, ii dam pe razatoarea cu gauri mari si persaram sare. Lasam 15 minute sa-si lase apa, apoi ii stoarcem bine si ii punem intr-un castron. 2. Adaugam peste acestia ceapa tocata marunt, usturoiul dat prin presa, branza si morcovul date prin razatoarea cu gauri mici. Apoi ouale, sarea si piperul. Nu adaugati prea multa sare, deja dovleceii au fost dati cu sare la inceput, iar branza este si ea sarata. 3. Legam compozitia cu pesmetul apoi formam chiftelutele, le dam prin pesmet si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. 4. Le coacem aproximativ 20 minute pe-o parte, apoi le intoarcem si pe partea cealalta. 5. Le puteti servi simple sau cu sos Tzatziki, calde sau reci.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

dantes 1

09.07.2016, 06:23

Bune!

Criss 1

09.07.2016, 06:36

Foarte bune!

Ksenya 1

09.07.2016, 09:39

bune-bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta

de Adi 4

ieri la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din dovlecei