Mancare scazuta de spanac

de miki_a in Mancaruri de legume, 31 Mar 2015 | 4638 vizualizari

 

Iubesc enorm de mult mancarurile gatite dar nu de fiecare data am timpul necesar pentru pregatirea lor, asa ca improvizez cu ce am la indemana si se face repede.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. spanac tocat congelat;
  • 4 cepe galbene;
  • ulei pentru prajit;
  • o lingurita amidon de porumb;
  • 1 lingura suc de rosii;
  • 1 lingura smantana;
  • sare;
  • piper;
  • hrean ras;
  • usturoi.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare scazuta de spanac:

 Pregatim 2 tigai (intr-una vom praji ceapa, iar in cealalta vom gati spancul).

 Curatam ceapa si o tocam marunt. Punem la incins cateva linguri de ulei, adaugam ceapa si o lasam sa se caramelizeze (procedeul va dura in jur de 20 de minute). Ceapa este o leguma dulce si prajita la foc mic capata o savoare deosebita (zaharurile din ceapa se caramelizeaza). Cand este gata adaugam sucul de rosii si lasam la caldura inca vreo 3 minute, pana cand ceapa capata culoare frumoasa.

 In timp ce se caramelizeaza ceapa, incingem tigaia pentru spanac (fara adaos de ulei). Punem spanacul (necongelat), si lasam la foc mic pana se desface usor. Lasam descoperit sa scada apa lasata (10 minute).

 Cand ceapa caramelizata este gata o adaugam peste spanac si invartim usor. 

 Spre final putem adauga amidonul si smantana (nu este un pas obligatoriu). Amidonul va da un aspect cremos si catifelat spanacului, iar smantana ii va da luminozitate. Daca le aveti le puneti, daca nu spanacul este foarte bun si simplu. 

Condimentam dupa gust cu sare, piper, hrean etc.

Servim cald, alaturi de mamaliguta, branzeturi (telemea, cas, branza de burduf), oua (fierte moi, ochiuri prajite sau fierte).

Pofta buna!   

TIPS-URI

1

Pentru caramelizarea rapida a cepei puteti adauga o lingurita de zahar. Gustul va fi minunat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare scazuta de spanac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de spanac cu ochiuri