Paprikas din ciuperci

de Panacris in Mancaruri de legume, 4 Iul 2020 | 1922 vizualizari

 

Ciupercile sunt tare apreciate în familia Zmeilor! ;) Uneori chiar sunt învigătoare în fța preparatelor din carne! ;)

 

INGREDIENTE

  • Ciuperci Champignon cca. 600 g,
  • Ceapă verde 2 legături,
  • Usturoi verde 1 legătură,
  • Ardei roșu 1 bucată,
  • Roșii 2 bucăți,
  • Mărar proaspăt 1 legătură,
  • Pătrunjel proaspăt 1 legătură,
  • Ulei de floarea soarelui presat la rece Unisol 3 linguri,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Amidon alimentar 3 linguri,
  • Smântână de gătit 250 ml,
  • Apă rece cca. 500 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paprikas din ciuperci:

Ceapa verde, usturoiul verde, legumele și verdețurile se curăță, spală sub jet puternic de apă rece, apoi se mărunțesc.

Într-o cratiță încăpătoare se pun la călit ceapa, verdețurile și ardeiul roșu curățat, tocat julienne, roșiile cubulețe, împreună cu uleiul și cca. 100 ml apă rece, la foc iute, cca. 10 minute, semiacoperit.

Între timp se curăță, spală și feliază ciupercile Champignon.

Se adaugă la amestecul de vegetale, se asezonează de sare, piper, boia, restul de apă, lăsându-se la gătit cca. 30 minute la foc minim, semiacoperit.

Amidonul se amestecă cu smântâna de gătit, adusă la temperatura camerei, până ce se omogenizează, apoi se toarnă peste amestecul de ciuperci și legume, se amestecă continuu la foc mic, până se obține un sos catifelat și cremos.

Paprikas-ul se servește ca atare, acompaniat de mămăligă sau pâine.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paprikas din ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi