Crutoane cu usturoi negru

de Ela68 in Vegan / Raw vegan, 29 Feb 2016 | 3979 vizualizari

 

Am primit zilele trecute de la un bun prieten o cutie cu doua bucati de usturoi ecologic, negru. Pana aici, toate bune. L-am intors pe toate fetele si am tot  mutat cutia in dulap din stanga in dreapta. Ieri i-a venit randul. Stupoare! Am desfacut pachetul si sincera sa fiu, cand am pus mana pe usturoi, era destul de moale, ca unul uitat intr-o lada, la sfarsit de iarna.       
Huh, taranul din mine se tot intreba, oare cum l-a pastrat S. pana sa ajunga la mine? Mergem mai departe. Nu-mi venea deloc sa-l arunc, in pricipiu ma straduiesc sa  refolosesc totul (:)), asa ca mi-am zis, ce-ar fi sa-l gust? Macar sa vad care-i treaba. Asa moale cum era, am muscat dintr-un catel .... cum suna :))))  si am asteptat ca informatia sa ajunga la creier, asa, ca la degustatorii mari de vinuri. Hopaaaa, stai putin ca e de bine. Nu e deloc iute,e putin dulceag iar aroma, hmmmmm, divina. O delicatesa !    
Inca putin si va las, va las sa va documentati despre acesta minunatie.     
Pentru ca facusem o supa crema de legume, m-am gandit sa prepar niste crutoane stropite cu sos de usturoi. Am folosit trei catei de usturoi-negru, pasat cu fruculita si patru catei din cel alb, clasic, dat prin presa. Putina sare desupra si inmultit cu putin ulei, Cu acest sos stropim crutoanele abia scoase din cuptor.     
Noi am savurat din plin, ceea ce va doresc si voua !     
Conform indicatiilor de pe cutie, se poate folosi la carne, peste, pizza, orez sau paste.            
Despre beneficii n-am sa va povestesc, puteti da o cautare pe google si aflati in detaliu toata istoria.      
V-am convins ? 

 

INGREDIENTE

  • 3 catei usturoi negru
  • 4 catei usturoi alb
  • sare
  • 3-4 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crutoane cu usturoi negru:

Am pasat cu fruculita trei catei usturoi negru si patru catei din cel alb, clasic, dat prin presa. Putina sare desupra si inmultit cu putin ulei, Cu acest sos stropim crutoanele abia scoase din cuptor. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crutoane cu usturoi negru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

anca_rm 1

02.03.2016, 13:27

wow interesant , nu am vazut pe la noi nici macar in magazinele naturiste in care recunosc intru destul de des

Simi1 1

27.06.2016, 20:27

Puteți găsi usturoiul negru pe www.biomediteran.ro. Este și in București la Puka food, Paradisul verde și altele.

Ela68 1

29.06.2016, 09:32

Multumesc Simi , ti-am raspuns la mesaj !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lapte de cocos