Curry de tofu cu orez (Tofu Coconut Curry)

de Bucataras in Vegan / Raw vegan, 30 Apr 2020 | 2471 vizualizari

 

Tofu curry e o mancare plina de culoare si arome, pe care o pregatesti in maxim 30 minute. Cu un sos cremos pe baza de lapte de cocos si pasta de tomate, condimentata cu chimen, curcuma, scortisoara si putin sos de chili picant, aceasta reteta sigur e pe placul celor care iubesc bucataria asiatica si mancarurile vegane. 

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie de tofu
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de ghimbir
  • ardei iute
  • 1 lingurita de chimen
  • 1 lingurita de curcuma
  • 1 lg scortisoara
  • 1 lg boia de ardei dulce
  • 1 lingurita sos piri-piri
  • 1 ceasca suc de rosii
  • 100 ml lapte de cocos
  • sare, piper
  • orez fiert
  • coriandru proaspat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curry de tofu cu orez (Tofu Coconut Curry):

Scurge bine tofu de zeama si taie-l in cubulete, cam de 1cm. 

Toaca marunt ceapa, usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute.

Pune o lingura de ulei la incins intr-o tigaie si adauga o lingurita de chimen, amesteca usor, pana se elibereaza aroma chimenului in ulei.

Adauga ghimbirul, ceapa, usturoiul, ardeiul si soteaza-le 2 minute. Presara condimentele: curcuma, scortisoara, boia, sare si piper, apoi adauga cubuletele de tofu si amesteca. Deja tofu se coloreaza frumos de la amestecul de condimente din tigaie. 

Adauga sosul piri-piri (sau fulgi de chili iute), sucul de rosii, apoi laptele de cocos, amesteca pana se omogenizeaza si lasa sosul la fiert 2-3 minute pana devine usor cremos si tofu absoarbe toate aromele. 

Se serveste curry-ul pe pat de orez, cu putin coriandru proaspat presarat. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Curry de tofu cu orez (Tofu Coconut Curry)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

ieri la 21:01

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

ieri la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert inghetata raw-vegana cu banane si zmeura