Lapte de cocos

de Lau in Vegan / Raw vegan, 25 Feb 2018 | 5446 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul "tarabucatelor"

 

INGREDIENTE

  • 2 nuci de cocos
  • 200 ml apa calda
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de cocos:

Fisuram una din cele 3 gauri cu o surubelnita, scurgem apa intr-o cana, o putem bea sau insiropa prajiturile.

Cu ciocanul (de la snintele) lovim nuca de jur imprejur pe marginea ei pana ce se fisureaza.

Cu ajutorul unui cuit desfacem in 2 jumatati, scoatem miezul din care vom obtine laptele.

Nuca de cocos o dam prin razatoarea mica, adaugam apa fierbinte o amestecam bine, lasam 10 min la hidratat.

Amestecul obtinut il strecuram bine cu o strecuratoare sau tifon care il vom stoarece bine.

Il servim imediat saul il pastram pana la 3 zile in frigider in recipiente de sticla.

Il vom incalzi inainte se servire pentru a se transforma iarasi in lapte de cocos.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

25.02.2018, 20:16

Este bun de folosit in multe retete, mai ales acum in post!

elucubratiiculinare 1

26.02.2018, 19:00

Lau 1

27.02.2018, 12:27

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa raw-vegan