Briose raw cu mere

de alinutzika in Vegan / Raw vegan, 29 Oct 2011 | 6668 vizualizari

 

Nu obisnuiesc sa gatesc raw, desi nu mi-ar strica deloc, avand in vedere ca e modul cel mai sanatos de hranire, dar uitandu-ma pe blogul Ligiei Pop mi-a facut cu ochiul prajitura ei de mere raw.
Si mi-am propus sa o fac sub forma de briose. Am executat-o cu mici modificari.
Cu reteta aceasta particip si la concursul "Dulce Romanie" organizat pe blogul My Fancy Cake...

 

INGREDIENTE

  •  3-4 linguri faina seminte de floarea soarelui
  • 2 mere
  • 50 g stafide
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1-2 linguri apa

pt ornat:

  • ce fructe vrem
  • stafide
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose raw cu mere:

Se face mai intai "blatul" : 1 mar se taie felii si se baga la robot impreuna cu stafidele si 1-2 linguri de apa. Se mixeaza bine, apoi se goleste compozitia intr-un vas si se amesteca cu faina din seminte de floarea soarelui (2-3 linguri, cat cuprinde).

Se pregateste "umplutura" din: 1 mar, scortisoara + 1 lingura de faina din seminte de floarea soarelui.

Se pregatesc formele de briose, care e bine sa fie de silicon, pt ca nu se leaga de margini si nu e nevoie de hartiute.

Se pune mai intai o lingura de "umplutura", se preseaza bine in forma de briose, iar peste ea se adauga o lingura de ".blat", care iarasi se preseaza bine. Se rastoarna forma/formele de briose pe o farfurie si se orneaza dupa preferinta.

Eu am ornat cu bucatele de piersici si ananas +stafide.

Foarte simplu si foarte sanatos!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose raw cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

RuxyRux 1

30.10.2011, 10:25

Minunate!!! Imi plac la nebunie retetele Ligiei

diaconta 1

30.10.2011, 18:16

era sa-mi scape asa bunaciune

alinutzika 1

30.10.2011, 21:20

va multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu arome de toamna si frisca